Verdens beste trompetist!

Caquino Hernandez kaller seg selv for verdens beste trompetist. Mange mener nok det motsatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter egne ord er Honduraneren Caquino Hernandez verdens beste trompetist. Men lytter du til lydklippene med ham, vil du skjønne at det må være en sannhet med modifikasjoner.

Caquinos musikalske tolkninger overgår nemlig gjerne komponistenes villeste fantasier. For når Caquino Hernandez blåser i trompeten, blåser han samtidig i alt som heter harmoni og nøkternhet.

Det er heller ikke så lett å sette ord på den musikalske retningen Caquino representerer. Noen ville kanskje kalt det hyletrompet, eller geriljatrompet det han spiller på. Caquino later i hvert fall til å tro at det er om å gjøre å komme så høyt som mulig.

Dessverre vet vi ikke så mye mer om denne mannen bak ulydene. Men han skal etter sigende fortsatt være i live - og leverer visstnok fortsatt sine helt spesielle fremførelser av klassiske verk, til glede og forargelse for mennesker verden over.

denne siden kan du selv få høre Caquino Hernandez. Lytt spesielt på hans uforglemmelige tolkninger av Peer Gynt, Hey Jude, You are my sunshine of my life og Hummels Concierto en Eb.

Du trenger Real Player for å lytte til klippene.

Les også:

Jodlingens førstedame
Verdens verste trompetist
Verdens verste orkester
Verdens verste sangerinner?
En minneverdig konsert
Shooby - det menneskelige horn Tilbakemelding eller tips? Send en epost til sverre@startsiden.no

Personvernpolicy