Saltkokte poteter

BILLEDTEKST: Bytt gjerne ut de ordinære potetene med den saltkokte varianten og server med aïoli (Foto: Ina Shelby - Kjøkkentjeneste).
BILLEDTEKST: Bytt gjerne ut de ordinære potetene med den saltkokte varianten og server med aïoli (Foto: Ina Shelby - Kjøkkentjeneste).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saltkokte poteter smaker godt alene, men er også supert tilbehør til grillmat – enten det er fisk eller kjøtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nesten en rett i seg selv, disse potetene kokt i saltet vann som smaker fantastisk sammen med hjemmelaget aïoli. For en lavkarboentusiast vil slike poteter være selve ondskapen, med unntak av aïolien, muligens. Dessuten er de skremt ut av det gode selskap i 5 om dagen.

Likevel er disse potetene husets slager som tilbehør til nærmest all slags middag, samt selvskreven på smårettbordet. Innsatsen er minimal, resultatet fantastisk godt. Og grunnen til at det smaker så godt er angivelig at saltet i vannet trekker ut fuktigheten i potetene slik at potetsmaken blir enda mer konsentrert.

Les også: Slik lager du eltefritt brød

Dette trenger du:

1 kg poteter

Amandine eller mandelpoteter

0,5-1 kg salt

2 liter vann

Les også: Lag din egen lemonade

Slik gjør du:

Kok opp vannet i en romslig gryte. Ha i saltet og vaskede, uskrelte poteter og la det koke opp. Sett ned varmen og la potetene koke til de er ferdige. Kjenn etter underveis, koketiden vil variere med størrelse og type potet. Hell av vannet og ta av lokket, slik at all dampen slipper ut. Det vil da danne seg et tynt saltlag på potetene. Serveres med aïoli, aller helst hjemmelaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Prøv denne silkemyke hjemmelagede sjokoladeisen


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter