Saltkokte poteter
Saltkokte poteter smaker godt alene, men er også supert tilbehør til grillmat – enten det er fisk eller kjøtt.
Det er nesten en rett i seg selv, disse potetene kokt i saltet vann som smaker fantastisk sammen med hjemmelaget aïoli. For en lavkarboentusiast vil slike poteter være selve ondskapen, med unntak av aïolien, muligens. Dessuten er de skremt ut av det gode selskap i 5 om dagen.
Likevel er disse potetene husets slager som tilbehør til nærmest all slags middag, samt selvskreven på smårettbordet. Innsatsen er minimal, resultatet fantastisk godt. Og grunnen til at det smaker så godt er angivelig at saltet i vannet trekker ut fuktigheten i potetene slik at potetsmaken blir enda mer konsentrert.
Les også: Slik lager du eltefritt brød
Dette trenger du:
1 kg poteter
Amandine eller mandelpoteter
0,5-1 kg salt
2 liter vann
Les også: Lag din egen lemonade
Slik gjør du:
Kok opp vannet i en romslig gryte. Ha i saltet og vaskede, uskrelte poteter og la det koke opp. Sett ned varmen og la potetene koke til de er ferdige. Kjenn etter underveis, koketiden vil variere med størrelse og type potet. Hell av vannet og ta av lokket, slik at all dampen slipper ut. Det vil da danne seg et tynt saltlag på potetene. Serveres med aïoli, aller helst hjemmelaget.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: Prøv denne silkemyke hjemmelagede sjokoladeisen
Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste