Silkemyk sjokoladeis

BILLEDTEKST:  Silkemyk og hjemmelaget sjokoladeis (Foto: Ina Shelby - Kjøkkentjeneste)
BILLEDTEKST: Silkemyk og hjemmelaget sjokoladeis (Foto: Ina Shelby - Kjøkkentjeneste)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mange fordeler med sommer. En av dem er utvilsomt at man kan lage og spise is mens man skylder på været. Er det varmt, trenger man is - kort og godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En bit hjemmelaget is i munnen, og man tror man har kommet til himmelen. Enten man tror på himmelen eller ei.

Ingenting smelter som den isen man selv har rørt til frossen tilstand, og ingenting smaker så godt som de smakskombinasjonene man selv har pønsket ut.

Her er en enkel sjokoladeis, med intens smak av kakao. Bruk gjerne en sjokolade av god kvalitet med høyt kakaoinnhold.

Les også: Slik lager du salat med kikerter og hvite bønner

Dette trenger du:

6 eggeplommer

2 dl sukker

3,75 dl fløte (ikke matfløte)

3,75 dl H-melk

En klype salt

60 gram kokesjokolade

60 gram bakekakao

Les også: Lag et eltefritt brød


Slik gjør du:

Varm opp melk og fløte med halvparten av sukkeret til kokepunktet. Rør inn salt. Eggeplommene og resten av sukkeret piskes til det er hvitt og luftig. Ha omtrent 2 dl av den varme fløte/melkeblandingen i eggedosisen og pisk det godt sammen med en visp. Hell eggedosisen tilbake i gryten med den varme fløten. Rør sammen med en visp til det er helt sammenblandet. Dette skal varmes forsiktig opp til omtrent 80-85 grader, eller rett under kokepunktet, mens man visper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blandingen skal så vidt tykne. Massen må ikke koke, så her gjelder det å være oppmerksom. Ha kakao og sjokolade i stålbollen som tidligere ble brukt til å piske eggedosisen i. Hell den varme ismassen i bollen over en sikt. Pisk sjokoladen og kakaoen inn i blandingen og avkjøl. Rør av og til mens den avkjøles. Sett i kjøleskapet så den er helt kald før du eventuelt setter i gang med ismaskinen. De som har iskremmaskin kan benytte seg av dette nå. De som ikke har iskremmaskin, setter bollen i fryseren og rører omtrent en gang hver halve time, til massen er blitt til iskrem - jo mer iherdig man rører, desto mer silkemyk blir isen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lag din egen lemonade


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter