Sommermat:Salat med kikerter og hvite bønner

Varier tilbehøret til grillmaten med denne salaten. Foto: Ina Shelby (Kjøkkentjeneste)
Varier tilbehøret til grillmaten med denne salaten. Foto: Ina Shelby (Kjøkkentjeneste)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skift ut potetene med en salat med kikerter og bønner!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette smaker godt, er sunt og ikke minst er det lettvint å slenge sammen mens grillen blir varm. Denne passer både til kjøtt og fisk.

Les også: Lag sitron- og appelsinsherbet

Dette trenger du:

Kikerter

Store hvite bønner

Aspargesbønner Rødløk Chili Noen små tomater Masse frisk koriander

Vinaigrette:

  • 1 del hvitvinseddik
  • 3 deler olivenolje
  • Hvitløk, revet
  • Sennep
  • Litt honning
  • Salt og pepper

Les også: Lag en pavlova

Slik gjør du:

Bønner tilberedes etter anvisning på pakken, eventuelt skylles dersom det er hermetiske. Aspargesbønnene kokes i ett minutt og skylles deretter i kaldt vann. Hakk rødløk og chili og bland sammen med kikertene, de hvite bønnene og aspargesbønnene.

Bland sammen ingrediensene i vinaigretten og ha dette over salaten. Dryss deretter over et rikelig lag med hakket fersk koriander. La den gjerne stå en stund før servering for at smaken skal sette seg.

Les også: Lag løpstikkesuppe


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les flere matoppskrifter


Les flere nyheter