Sommermat:Salat med kikerter og hvite bønner
Skift ut potetene med en salat med kikerter og bønner!
Dette smaker godt, er sunt og ikke minst er det lettvint å slenge sammen mens grillen blir varm. Denne passer både til kjøtt og fisk.
Les også: Lag sitron- og appelsinsherbet
Dette trenger du:
Kikerter
Store hvite bønner
Aspargesbønner Rødløk Chili Noen små tomater Masse frisk koriander
Vinaigrette:
- 1 del hvitvinseddik
- 3 deler olivenolje
- Hvitløk, revet
- Sennep
- Litt honning
- Salt og pepper
Les også: Lag en pavlova
Slik gjør du:
Bønner tilberedes etter anvisning på pakken, eventuelt skylles dersom det er hermetiske. Aspargesbønnene kokes i ett minutt og skylles deretter i kaldt vann. Hakk rødløk og chili og bland sammen med kikertene, de hvite bønnene og aspargesbønnene.
Bland sammen ingrediensene i vinaigretten og ha dette over salaten. Dryss deretter over et rikelig lag med hakket fersk koriander. La den gjerne stå en stund før servering for at smaken skal sette seg.
Les også: Lag løpstikkesuppe
Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste