Løpstikkesuppe

Løpstikkeurten kommer opprinnelig fra middelhavsområdet, men vokser nå i hele Norge. Foto: Ine Shelby (Kjøkkentjeneste)
Løpstikkeurten kommer opprinnelig fra middelhavsområdet, men vokser nå i hele Norge. Foto: Ine Shelby (Kjøkkentjeneste)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lag suppe på kjærlighetsurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løpstikke er en hurtigvoksende urt med markant smak som også kalles for kjærlighetsurt. Den skal angivelig ha fruktbare egenskaper, og ble i riktig gamle dager hengt opp i bunter i fjøset for å overføre sin virile kraft til oksen. Dette skulle sørge for buskapens etterslekt.

Les også: Lag en couscoussalat

Dette trenger du:

  • 2-3 spiseskjeer smør
  • 1 middels stor gul løk
  • Mel til jevning
  • 1,5 liter kyllingkraft, gjerne hjemmelaget
  • 6-7-8 spiseskjeer finhakket løpstikke
  • 1-2 dl fløte
  • Salt og pepper

Eventuelt litt finhakket gressløk til å ha på toppen

Les også: Lag en sitron- og appelsinsherbet

Slik gjør du:

Finhakk løken og stek den myk i smøret. Rør inn melet og spe på med kraft til fin suppekonsistens. Ha i finhakket løpstikke og la det småkoke i 15-20 minutter. Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Server med finhakket gressløk på toppen.

Les også: Lag en pavlova


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Finn flere oppskrifter her


Les flere nyheter