Sommermat:Couscous med sultanarosiner, mandelflak og kardemomme
Couscous er et supert utgangspunkt for salater.
Denne salaten smaker eksotisk og passer fint som tilbehør til grillmat, fisk eller som en del av et smårettbord. Pass på å spare litt så du har til lunsj dagen etter.
Les også: Slik griller du asparges
Dette trenger du:
- 250 gram couscous
- Vann
- Olje og smør til couscousen
- Sitron- eller limesaft
- 1 rødløk
- 1 1/2 neve sultanarosiner
- 1 1/2 neve mandelskiver
- 1 chili Kardemomme
- Olje til steking
- Grønt til pynt; mynte, koriander eller bladpersille
Les også: Slik lager du grillede pølser i øl
Slik gjør du:
Hakk løken i mellomstore biter. Surr løk, rosiner, mandelskiver og finhakket chili i en panne. Tilsett kardemomme og la det surre videre. Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Bland alt sammen og server.
Les også: Lag den greske dressingen tzatziki
Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste
Les flere saker fra samme seksjon