Malcolm McLaren er død

Den legendarisk punkmanageren Malcolm McLaren døde torsdag. Foto: Scanpix
Den legendarisk punkmanageren Malcolm McLaren døde torsdag. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den legendariske punkmanageren ble 64 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Nettstedet The Quietus melder i kveld at manageren til Sex Pistols døde i morges. Han skal den siste tiden ha kjempet mot en kreftsykdom.

McLaren, som besøkte by:Larm for få år siden, er regnet som hjernen bak Sex Pistols. Han var manager for punkbandet. Pistols sprang ut av kretsen rundt en klesbutikk McLaren drev sammen med designeren Vivienne Westwood.

McLaren har fått æren for å ha brakt gruppa og sjangeren fram med ukonvensjonell og dyktig PR-virksomhet

Les også: Never Mind the Bollocks

Begraves i London

- Han har kjempet mot kreftsykdom en stund, men i det siste har helsen hans vært bra. Statusen endret seg brått mot slutten. Han døde i New York i morges. Vi venter at kisten hans blir fraktet til London hvor det forventes at han vil bli begravet på kirkegården Highgate, sier talsmann for McLaren, Les Molly, til den britiske avisen The Independent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malcolm McLaren jobbet også med band som New York Dolls, Adam And The Ants og Bow Wow Wow.

Les også: Rock'n' Roll svindel

Senere på 1980-tallet stablet han også en solokarriere på beina, og klatret umiddelbart til øverste sjikte på de britiske hitlistene med debutsingelen «Buffalo Gals» i 1982 (se video nederst i artikkelen). Låten spilte han inn sammen med backingbandet The World’s Famous Supreme Team og den er også å finne på albumet «Duck Rock» (1983).

Redefinerte også som soloartist

Til tross for at låten ble en signaturlåt for McLaren, som her gjorde noe helt nytt ved å mikse gamle amerikanske trad-toner med hip hop og scratching, skulle den imidlertid ikke bli stående som hans største hitsingel.

Et drøyt halvår senere nådde han tredjeplassen på de samme listene med «Double Dutch». «Soweto» og hans spesielle versjon av «Madame Butterfly» ble også store hits for den tidligere punkbakmannen.

Det er likevel som manager for Sex Pistols som som førte til at Malcolm McLaren skrev seg inn i historiebøkene og som er årsaken til at han vil bli stående for all ettertid.

Les også:

* Hvor faen er Johnny?

* Muppetshow i Sverige

* Sex Pistols ble etterforsket