Se hva vi gjør med verdens dyreste SUV

Å ratte rundt med Rolls-Royce Cullinan på et islagt vann i Norge er smått absurd. Dette er verdens dyreste og mest eksklusive SUV.

Her er Rolls-Royce Cullinan i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat nå på går det et SUV-kappløp blant verdens mest eksklusive bilprodusenter. En rekke nye og kostbare biler har rullet inn, fra merker som Lamborghini, Maserati og Bentley.

Årsaken er enkel: Det blir stadig flere virkelig rike mennesker i verden. Og de trenger noe å bruke pengene sine på!

Det vet naturligvis Rolls-Royce alt om. Nå har de også laget SUV og da snakker vi naturligvis ikke småtterier.

Deres Cullinan er verdens dyreste SUV. Rolls-Royce påstår også at den er verdens mest eksklusive.

Nå har Cullinan vært en snartur i Norge. Og én av dem som har fått sett nærmere på den er Brooms Mats Brustad.

Vi tar en telefon for å finne ut hvordan det går:

Må nullstille deg

Ring, ring

– Hei Knut! Du, dette er temmelig sprøtt. Jeg trodde først at vi bare skulle få se på Cullinan, eventuelt få ta en forsiktig prøvetur med den. Men nå har jeg fått kjøre, nei forresten herje, med den på isen her. Det kan jeg love deg er noe helt spesielt! Denne bilen stjal egentlig hele showet her oppe.

– Såpass, ja! Hvordan er egentlig verdens dyreste SUV?

– Da må jeg nesten tenke meg litt om... Hvor skal jeg begynne? Jo, dette er en av de bilene der du nesten må nullstille deg først. For den er noe helt for seg selv. Det ser du med en gang. Den ruver skikkelig, med en massiv front. Den ser virkelig ikke ut som noe annet. Og det inntrykket fortsetter også når jeg setter meg inn.

Her er det ikke verst å sitte!
Her er det ikke verst å sitte!

Godt vant til luksus

– Her er det lekre materialer og luksus over hele linja. Samtidig som den er litt konservativ og veldig britisk. Bare det å åpne døren er spesielt. Det merkes at den er kjempetung. Alt er gjort for at det skal være mest mulig eksklusivt. Det er tydelig at Rolls-Royce har tatt denne jobben på alvor, sier Mats.

Gjett om disse vakte oppsikt i den norske fjellheimen.
Gjett om disse vakte oppsikt i den norske fjellheimen.

Han legger til:

– Jeg har vært så heldig å kjøre Bentley Bentayga, som byr på mye av det samme. Forskjellen er bare at Cullinan er så mye mer. Dette er en bil for de som er særdeles godt vant til luksus og som ikke vil fire på noe som helst når de skal kjøre SUV. Det gjenspeiler seg også når man kjører den. Begrepet "flyvende teppe" er helt riktig til denne bilen. Alt er lagt til rette for at de om bord skal ha det mest mulig komfortabelt. Alt fra seter, hendler og brytere – til en helt overlegen støydemping. Og naturligvis at det kan gå fort. Under panseret finner vi en V12 Biturbo på 6,75 liter og 571 hestekrefter!

To norske kunder har allerede bestilt, sannsynligvis blir det flere.
To norske kunder har allerede bestilt, sannsynligvis blir det flere.

Ganske absurd

– Og dette har du altså fått kjøre på bane?

– Ja og her var det klar tale fra representantene fra Rolls-Royce: Bare dra på, det tåler bilen! Så da var jo jeg høflig og gjorde som jeg ble bedt om.

Hvitt skinn og eksklusivt treverk i interiøret.
Hvitt skinn og eksklusivt treverk i interiøret.

– Jeg må si at å ligge i breisladd med en Cullinan til 5,5 millioner kroner er ganske absurd. Den veier nesten 2,7 tonn! Selv om den er fullpakket av elektronikk og hjelpemidler, er det naturligvis ikke mulig å komme unna at man merker vekten, Men fy flate så moro! Jeg tviler vel på om mange eiere kommer til å gjøre det samme, men da går de glipp av noe, sier Mats.

For selv om de fleste Cullinan-eksemplarene nok kommer til å holde seg på fine veier det meste av tiden, har Rolls-Rolls lagt vekt på at den også skal ha svært habile terrengegenskaper. Det gjelder både på snø – og i sanddyner.

Den ruvende fronten avslører bilen med én gang. Dette er en Rolls-Royce!
Den ruvende fronten avslører bilen med én gang. Dette er en Rolls-Royce!

To nordmenn har bestilt

– Det er en offroadløype her også, den kjørte en av instruktørene Cullinan gjennom. Og det er ikke tvil om at bilen er kompetent der også. Men jeg skulle likt å se de eierne som tar den med ut i skogen. Tenk hvis du setter deg fast med en bil som dette. Da må du vel helst ha helikopter for å komme deg ut igjen!

Rolls-Royce Cullinan koster altså rundt 5,5 millioner i Norge. Prislappen til tross: To kunder har allerede bestilt den. Og det er gode muligheter for at det blir flere.

– Rolls-Royce er jo eid av BMW. Bestillinger går via en forhandler i Stockholm, der får man gjort alt det praktiske. Og de som kjøper denne bilen får virkelig noe helt spesielt. Jeg må si at det er vanskelig å tenke seg en SUV som topper denne på luksus, sier Mats.

Erkebritisk og litt konservativt: Her er du ikke i tvil om at du sitter bak rattet i en helt spesiell bil.
Erkebritisk og litt konservativt: Her er du ikke i tvil om at du sitter bak rattet i en helt spesiell bil.

En siste tur

– Men hvem er det som er i målgruppa her hjemme?

– Det er nok ikke akkurat folk som må dobbeltsjekke i nettbanken før de bestiller! Her snakker vi de som har veldig, veldig mye penger og helt sikkert også mange biler fra før. Med Cullinan får de det ypperste som bygges av SUV i verden. Og de får en bil som kommer til å skille seg ut, overalt hvor de kommer. For noen er nok det også temmelig viktig, sier Mats.

– Men du: Nå må jeg sjekke om jeg kan få ta en siste, ekstra tur med Cullinan. Dette får jeg kanskje aldri oppleve igjen. da må jeg benytte sjansen nå. Vi snakkes!

Les også: Det er ingen biler som ligner en Rolls-Royce To nordmenn har kjøpt Rolls-Royce Cullinan - uten å kjenne prisen Her er verdens dyreste SUV
Snart skal Rolls-Royce Cullinan avdukes – men bare for spesielt inviterte

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:52 Bergensbanen åpnes tidligst onsdag19:30 Ikonisk bilde: Her bor du – på et støvkorn i en solstråle19:30 Full passasjer klager på Norwegian – følte seg krenket18:57 Støre etterlyser nye vannkraftsvar fra regjeringen18:55 Russland innfører innreisenekt for kinesere18:55 Far tiltalt for seksuelle overgrep mot to år gammel sønn18:07 Klæbo overlegen i sprintfinalen, Golberg økte i Ski Tour-sammendraget17:51 Johaug tok sin aller første sprintseier og økte ledelsen i Ski Tour17:23 Svensk påtalemyndighet har håp om å ta ut tiltale i Palme-saken før sommeren17:14 Spøkelsesskipets reise fra norskekysten til irske klipper – via Afrika16:50 Sykepleier hadde forhold til 13-åring – beholder jobben16:48 Eldre kvinne alvorlig skadd i brann i Bærum16:44 Dansk kvinne funnet skyldig i gigantsvindel av Socialstyrelsen16:43 ABC Nyheter lanserer ABC TV16:42 Vidar ble nektet å røyke i egen stue: Borettslag krevde tvangssalg16:31 Stor vannlekkasje i Oslo etter at vannledning ble gravd over15:56 Russland må betale erstatning til Yukos-aksjonærer15:53 Rettssaken mot Netanyahu starter 17. mars15:46 VM-bronse til Olsbu Røiseland etter hårfin bom15:02 Ingen covid-19-tilfeller i Norge15:00 Klæbo raskest på sprintprologen i Åre14:58 Iran: Tysker frigitt etter fangeutveksling14:23 Søk i Seimsfjorden avsluttet uten funn14:22 Johaug vant prologen i Åre-sprinten14:21 Snøskredfare i store deler av Sør-Norge13:30 Aktivister frikjent for park-protester i Tyrkia13:29 Soldat drept i kamper i Øst-Ukraina13:22 Svenskekongen reagerer på dopingskandale: – Uakseptabelt13:22 Narkobaronens flodhester skaper miljøproblemer i Colombia13:05 Antall mottakere øker i AFP-ordningen13:00 Ønsker felles regelverk for elsparkesykler12:59 EU plasserer Caymanøyene på svarteliste12:51 Skadekrise for Tottenham, stjerne ute med armbrudd12:30 Slik vil de realisere raskere tog mellom Oslo og Stockholm12:30 Norsk håndballproff fra Tyskland til Danmark12:28 Skoghøy trekker seg fra Nav-granskingen12:28 Hemmelighold om EU-vedtak om Norge – nå slår forsker alarm12:27 Bloomberg får delta i Demokratenes neste presidentdebatt11:27 Jærbanen stenges på grunn av vedlikehold11:11 Råkjør venter «sliten» Ødegaard10:32 Ingen bysprint i Drammen grunnet snømangel10:07 Dom mot dansk kvinne tiltalt for gigant-svindel10:06 Nødnettet er igjen fullt operativt10:03 Syrere på flukt: – Dette er helvetet10:00 Jazzmusikeren Jon Christensen død09:31 Flere kildesorterer plast09:30 Medier: Barcelona kjøper fri dansk angrepsspiller09:12 Chelsea-profil brakk nesen08:58 Voldsom krasj på sisterunden av Daytona 50008:41 35.000 stillinger kan forsvinne i HSBC08:40 Voldsdømte kan jobbe i barnehage – Frp vil «tette hull»08:32 18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling08:28 USAs største speiderorganisasjon slår seg selv konkurs07:53 Stengte overganger og værfaste turister på fjellet07:29 Sykehusdirektør i Wuhan bekreftet død av covid-1907:26 Norsk golfprofil: – Jeg la for mye press på meg selv07:00 Landslagsledelsen avviser press på Klæbo06:54 Professor oppgitt over corona-panikken: – På linje med normal influensa06:54 Norsk håp nådde ikke opp i «America’s Got Talent»06:48 Kina: Laveste antall nye smittede hittil i februar06:31 Trøen vil sette punktum for Stortingets byggeskandale06:30 MDG mener Aps ulveforslag vil gjøre Norge til en europeisk skamplett06:28 Haalands stjernemøte med Mbappé05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:30 Høie får ny sykehusstrid på bordet – drar på lytteturné05:27 Eckhoff: – Jeg har nok lagt det største presset på meg selv05:25 Sju av åtte undersøkte sykehus bryter loven for utplasserte pasienter04:47 Nå er maksgrensen på barn per sæddonor fjernet i Norge04:29 Tre av fire i Australia rammet av skogbrannene04:08 Politidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet03:22 Kvinner og barn trampet til døde i Niger03:17 Maskert butikkraner i Stavanger02:51 Canada henter hjem virusfaste cruisepassasjerer02:27 Overlege fraråder for tidlig meslingvaksine02:11 WikiLeaks: Assange sitter ikke lenger i isolat01:32 Pollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte01:25 Norske Angelina Jordan en av favorittene til å vinne «America’s Got Talent»00:52 Nøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea00:07 Widerøe sier de kunne reddet ruter med mer avgiftskutt23:40 Reiten ble matchvinner mot Liverpool i FA-cupen23:25 Apple rammet av koronavirus23:02 Johnson-rådgiver går etter storm om rasistiske utsagn23:01 Nøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea22:30 Raiola med Pogba-angrep mot Solskjær22:02 Verdens rikeste vil gi over 90 milliarder kroner til klimakampen21:52 Matbutikk ranet i Stavanger21:23 Da fiskebutikken ble oversvømt, fikk de spesielt besøk20:33 Ny dopingsak i Sverige, den tredje på kort tid19:53 Frykter katastrofale konsekvenser av Erdogans plan19:27 Skip forlatt utenfor Bermuda, dukket opp i Irland19:07 Lekkasje kaster nytt lys over Kinas fengsling av muslimer18:56 Sykehusdirektør i Wuhan død av covid-1918:28 UD fraråder reiser til store deler av Kina17:54 Bare Restaurant får Bergens første stjerne i Michelin-guiden17:42 Sinte smørere i Åre: – Behandles som skitt17:25 Knut (68) har fått nok: – Ikke vår skyld at klimaet forandrer seg17:21 Norske soldater har gjenopptatt treningen av irakiske styrker17:19 Drikkevannet må fortsatt kokes i deler av Oslo17:16 Det vil stinke i regjeringen så lenge fiskeriministeren er der
Siste nytt
19:52NorgeBergensbanen åpnes tidligst onsdag19:30VerdenIkonisk bilde: Her bor du – på et støvkorn i en solstråle19:30ReiseFull passasjer klager på Norwegian – følte seg krenket18:57PolitikkStøre etterlyser nye vannkraftsvar fra regjeringen18:55VerdenRussland innfører innreisenekt for kinesere18:55NorgeFar tiltalt for seksuelle overgrep mot to år gammel sønn18:07SportKlæbo overlegen i sprintfinalen, Golberg økte i Ski Tour-sammendraget17:51SportJohaug tok sin aller første sprintseier og økte ledelsen i Ski Tour17:23VerdenSvensk påtalemyndighet har håp om å ta ut tiltale i Palme-saken før sommeren17:14VerdenSpøkelsesskipets reise fra norskekysten til irske klipper – via Afrika16:50NorgeSykepleier hadde forhold til 13-åring – beholder jobben16:48NorgeEldre kvinne alvorlig skadd i brann i Bærum16:44PengerDansk kvinne funnet skyldig i gigantsvindel av Socialstyrelsen16:43NorgeABC Nyheter lanserer ABC TV16:42Helse og livsstilVidar ble nektet å røyke i egen stue: Borettslag krevde tvangssalg16:31NorgeStor vannlekkasje i Oslo etter at vannledning ble gravd over15:56PengerRussland må betale erstatning til Yukos-aksjonærer15:53PolitikkRettssaken mot Netanyahu starter 17. mars15:46SportVM-bronse til Olsbu Røiseland etter hårfin bom15:02NorgeIngen covid-19-tilfeller i Norge15:00SportKlæbo raskest på sprintprologen i Åre14:58VerdenIran: Tysker frigitt etter fangeutveksling14:23NorgeSøk i Seimsfjorden avsluttet uten funn14:22SportJohaug vant prologen i Åre-sprinten14:21NorgeSnøskredfare i store deler av Sør-Norge13:30VerdenAktivister frikjent for park-protester i Tyrkia13:29VerdenSoldat drept i kamper i Øst-Ukraina13:22SportSvenskekongen reagerer på dopingskandale: – Uakseptabelt13:22VerdenNarkobaronens flodhester skaper miljøproblemer i Colombia13:05PengerAntall mottakere øker i AFP-ordningen13:00NorgeØnsker felles regelverk for elsparkesykler12:59PengerEU plasserer Caymanøyene på svarteliste12:51SportSkadekrise for Tottenham, stjerne ute med armbrudd12:30NorgeSlik vil de realisere raskere tog mellom Oslo og Stockholm12:30SportNorsk håndballproff fra Tyskland til Danmark12:28NorgeSkoghøy trekker seg fra Nav-granskingen12:28PolitikkHemmelighold om EU-vedtak om Norge – nå slår forsker alarm12:27PolitikkBloomberg får delta i Demokratenes neste presidentdebatt11:27NorgeJærbanen stenges på grunn av vedlikehold11:11SportRåkjør venter «sliten» Ødegaard10:32SportIngen bysprint i Drammen grunnet snømangel10:07VerdenDom mot dansk kvinne tiltalt for gigant-svindel10:06NorgeNødnettet er igjen fullt operativt10:03VerdenSyrere på flukt: – Dette er helvetet10:00KulturJazzmusikeren Jon Christensen død09:31NorgeFlere kildesorterer plast09:30SportMedier: Barcelona kjøper fri dansk angrepsspiller09:12SportChelsea-profil brakk nesen08:58SportVoldsom krasj på sisterunden av Daytona 50008:41Penger35.000 stillinger kan forsvinne i HSBC08:40PolitikkVoldsdømte kan jobbe i barnehage – Frp vil «tette hull»08:32Kultur18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling08:28VerdenUSAs største speiderorganisasjon slår seg selv konkurs07:53NorgeStengte overganger og værfaste turister på fjellet07:29VerdenSykehusdirektør i Wuhan bekreftet død av covid-1907:26SportNorsk golfprofil: – Jeg la for mye press på meg selv07:00SportLandslagsledelsen avviser press på Klæbo06:54Helse og livsstilProfessor oppgitt over corona-panikken: – På linje med normal influensa06:54KulturNorsk håp nådde ikke opp i «America’s Got Talent»06:48Helse og livsstilKina: Laveste antall nye smittede hittil i februar06:31PolitikkTrøen vil sette punktum for Stortingets byggeskandale06:30PolitikkMDG mener Aps ulveforslag vil gjøre Norge til en europeisk skamplett06:28SportHaalands stjernemøte med Mbappé05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie får ny sykehusstrid på bordet – drar på lytteturné05:27SportEckhoff: – Jeg har nok lagt det største presset på meg selv05:25Helse og livsstilSju av åtte undersøkte sykehus bryter loven for utplasserte pasienter04:47Helse og livsstilNå er maksgrensen på barn per sæddonor fjernet i Norge04:29VerdenTre av fire i Australia rammet av skogbrannene04:08NorgePolitidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet03:22VerdenKvinner og barn trampet til døde i Niger03:17NorgeMaskert butikkraner i Stavanger02:51VerdenCanada henter hjem virusfaste cruisepassasjerer02:27Helse og livsstilOverlege fraråder for tidlig meslingvaksine02:11VerdenWikiLeaks: Assange sitter ikke lenger i isolat01:32PolitikkPollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte01:25VerdenNorske Angelina Jordan en av favorittene til å vinne «America’s Got Talent»00:52SportNøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea00:07ReiseWiderøe sier de kunne reddet ruter med mer avgiftskutt23:40SportReiten ble matchvinner mot Liverpool i FA-cupen23:25VerdenApple rammet av koronavirus23:02PolitikkJohnson-rådgiver går etter storm om rasistiske utsagn23:01SportNøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea22:30SportRaiola med Pogba-angrep mot Solskjær22:02PengerVerdens rikeste vil gi over 90 milliarder kroner til klimakampen21:52NorgeMatbutikk ranet i Stavanger21:23NorgeDa fiskebutikken ble oversvømt, fikk de spesielt besøk20:33SportNy dopingsak i Sverige, den tredje på kort tid19:53VerdenFrykter katastrofale konsekvenser av Erdogans plan19:27VerdenSkip forlatt utenfor Bermuda, dukket opp i Irland19:07VerdenLekkasje kaster nytt lys over Kinas fengsling av muslimer18:56VerdenSykehusdirektør i Wuhan død av covid-1918:28NorgeUD fraråder reiser til store deler av Kina17:54Helse og livsstilBare Restaurant får Bergens første stjerne i Michelin-guiden17:42SportSinte smørere i Åre: – Behandles som skitt17:25NorgeKnut (68) har fått nok: – Ikke vår skyld at klimaet forandrer seg17:21NorgeNorske soldater har gjenopptatt treningen av irakiske styrker17:19NorgeDrikkevannet må fortsatt kokes i deler av Oslo17:16StemmerDet vil stinke i regjeringen så lenge fiskeriministeren er der
Populært