Snart skal Rolls-Royce Cullinan avdukes – men bare for spesielt inviterte

Rolls Royce Cullinan: Dette blir verdens dyreste SUV. Se video:

Dette blir verdens dyreste SUV. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolls-Royce Cullinan er bilen som skal sette et klart og tydelig punktum for SUV-kappløpet. Her er ingen over. Her er ingen på siden.

Rolls-Royce har jobbet med SUV-en siden 2014. Nå er det like før den skal vises første gang. I forkant av det jobber PR-apparatet til Rolls-Royce på høygir.

De har allerede sendt ut videoer av en kamuflert Cullinan på test flere steder i verden. Nå har turen kommet til Dubai, det klippet kan du se øverst i denne saken.

VIDEO: Se luksus-SUVen i Skottlands tøffe natur

(Saken fortsetter under)

Bak lukkede dører

Apropos visning: Når en så eksklusiv bil skal lanseres, må det naturligvis gjøres på en spesiell måte. Rolls-Royce inviterer til flere eventer i sommer, der spesielt inviterte gjester skal få se den bak lukkede dører. Hvem disse er, blir naturligvis ikke offentliggjort. Men det handler blant annet om eksisterende kunder og «venner» av merket.

Cullinan bygger for øvrig på samme skalerbare plattform som nye Rolls-Royce Phantom. Det er også ventet at Cullinan vil få samme motor som denne. Vi snakker om en V-12 med to turboer og et slagvolum på 6,75 liter.

Les også: Dette er sannsynligvis verdens dyreste bil

Ikke lenger hemmelig

Det er slutt på den tiden da Rolls-Royce hemmeligholdt effekten. Motoren skal yte 563 hestekrefter, men vel så imponerende er momentet på hele 900 Nm som er tilgjengelig allerede ved 1.700 o/min.

Ytelsene er ikke kjent ennå, men vi snakker trolig om under 5 sekunder fra 0-100 km/t, mens toppfarten skal være 250 km/t. Det er absolutt anstendige ytelser for en stor og tung bil som dette blir.

Hva den kommer til å veie er ikke kjent, men vi kan jo nevne at den mindre Phantom veier 2,5 tonn.

Les også: Her er en av verdens dyreste biler på test – i Norge

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy