«Ribbet for medmenneskelighet»: De betaler prisen for Teslas gigantfabrikk

Tesla-sjef Elon Musk under et møte i en Tesla-fabrikk i Fremont i California. Tesla Motors valgte Nevada for byggingen av en gigantfabrikk. Arkivfoto: Scanpix/AP.
Tesla-sjef Elon Musk under et møte i en Tesla-fabrikk i Fremont i California. Tesla Motors valgte Nevada for byggingen av en gigantfabrikk. Arkivfoto: Scanpix/AP. Foto: Paul Sakuma / AP

Fabrikken som bygger Teslas batterier skaffet godt betalte jobber til Nevada. Men kritikerne sier de gigantiske skattekuttene som lokket firmaet til staten, har gått hardt ut over offentlige tjenester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPARKS, NEVADA (The Guardian): Det kunne se ut som at Nevada hadde vunnet jackpotten, da gamblingstaten greide å overtale Tesla til å bygge sin gigantiske batterifabrikk der. Den splitter nye fabrikken, visstnok verdens største bygning regnet i utstrekning (510967 kvadratmeter), skulle sørge for titusenvis av jobber, samt en investering på rundt 100 milliarder dollar (drøye 800 milliarder norske kroner).

De nærliggende byene nord i Nevada sto i kø for å få sin del av kaken, og gikk fra å være støvete, provinsielle versjoner av Las Vegas, til å bli innovative produsenter av litium-ion batterier i elektriske biler, og en del av Elon Musks visjon om en grønn energi-revolusjon.

Det var i hvert fall tanken.

I dag har innbyggerne i Sparks – en solsvidd by med 100 000 innbyggere som ligger drøye tre mil fra fabrikken, jekket ned forventningene sine betraktelig. I stedet er det mer basale behov menneskene der drømmer om: Mat, husly, et fungerende helsevesen …

– Jeg er ikke vant til å leve slik

– Jeg er ikke vant til å leve slik, sier Katherine Popeen, en 69 år gammel pensjonist som leier et lite hotellrom, og er avhengig av donasjoner av mat for å greie seg i hverdagen. – Jeg har ikke råd til å flytte. Ofte har jeg ikke råd til å kjøpe kjøtt.

En annen innbygger som merker de dårlige tidene, en 70 år gammel arbeidsledig transkribør som lider av en sykdom i skjoldbruskkjertelen, må daglig håndtere et vanskelig dilemma: Mat eller medisin. Hun må velge en av delene. Nylig økte husleien, noe kan føre til nok et vanskelig valg; å sove i bilen eller på et hospits for hjemløse.

Ved elven Truckee finner man andre som har havnet på utsiden: Familier som har flyttet inn i campingvogner, hvor de bor nærmest oppå hverandre, og folk som sover på gaten.

– For ett år siden jobbet jeg som vaktmester i et leilighetskompleks, og konen min jobbet som omsorgsarbeider. Så mistet jeg jobben, og vi hadde ikke lenger råd til husleien. Derfor bor vi her ved elven, sier Kevin McCullough (48). Både han og konen Pixie er solbrent, en konsekvens av å bo utendørs. Hjemmet deres er et telt blant sivet ved elvebredden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Delstaten Nevada er ikke minst kjent for liberale gamblinglover. Arkivfoto av hotellet Caesars Palace i Las Vegas. Scanpix/AP.
Delstaten Nevada er ikke minst kjent for liberale gamblinglover. Arkivfoto av hotellet Caesars Palace i Las Vegas. Scanpix/AP.

«Teslafisert»

Slike historier står i kontrast til den offisielle versjonen, som er at Sparks er i sterk vekst, med masser av jobber, penger og nyinnflyttede. Men historiene kommer fra underklassen, som i stor grad er skjult, og som betaler prisen for byens boom. Enkelte bruker et eget uttrykk for det som skjer: «Teslafisert».

En av tingene det klages på er skattefordelene Tesla, samt andre teknologiselskaper, har fått av byen. Kritikerne mener dette går ut over offentlige tjenester. Resultatet er dårlig standard på veiene, overfylte skoler og mangel på rimelige steder å bo.

Byggingen av D-seksjonen i Tesla Motors Inc, Gigafactory. Arkivfoto fra 2016. Scanpix/AP. Foto: Rich Pedroncelli / AP
Byggingen av D-seksjonen i Tesla Motors Inc, Gigafactory. Arkivfoto fra 2016. Scanpix/AP. Foto: Rich Pedroncelli / AP

Det var nok ikke dette man så for seg i 2014, da Nevada vant anbudsrunden mot California og New Mexico, og ble valgt som beliggenhet for den nye, gigantiske fabrikken. Gulroten for Tesla ble fritak fra en rekke skatter og avgifter, i en periode på mellom 10 og 20 år. Summen skal tilsvare mer enn 11 milliarder kroner. Dette knuser den forrige rekorden, der Apple fikk fritak tilsvarende mer enn 700 millioner kroner, da de valgte beliggenheten til en ny serverpark.

Brian Sandoval, den republikanske guvernøren, hyllet avtalen med Tesla, og mente den ville ha svært store, og positive, ringvirkninger i et område som fortsatt slet etter nedgangstidene.

Fabrikkene ruver i ørkenen

I dag ruver fabrikken på en inngjerdet del av ørkenen som går under navnet Tahoe Reno Industrial Center (TRIC), hvor man også finner Google, Switch, Panasonic og en rekke andre teknologigiganter. TRIC er visstnok verdens største industriområde.

Teslas monster av en fabrikk dominerer området. Den er fortsatt ikke ferdigstilt, men produserer allerede 3000 batterier hver uke, til bruk i Teslas Model 3 sedan. Tusenvis av arbeidere flyttet til Sparks og tettsteder i nærheten, noe lokale hoteller, utleiere, entreprenører, rørleggere, elektrikere, taxisjåfører og andre nyter godt av.

En talsmann for Tesla har uttalt at selskapet investerer i lokale utdanningsinstitusjoner, og skal iverksette en plan for å fremme vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk i området, til en verdi av over 300 millioner kroner. Selskapet sier de har skapt tusenvis av jobber, og at 90 prosent av disse stillingene var besatt av innbyggere fra Nevada.

I et intervju uttalte Ron Knecht at Tesla fikk fritak fra skatter og avgifter basert på hvor mange jobber de skaper. Knecht er State Controller i Nevada, og har det overordnede ansvaret for statens pengebruk. Knecht sa også at Tesla når målene som er satt mye raskere enn forventet, og at Teslas anslag over utviklingen videre rettferdiggjør skattefritakene. Dette til tross for at det er usikkerhet knyttet til hva som blir den endelige prislappen.

– Dersom prognosene slår til, vil dette definitivt være positivt for økonomien. Nevada kan til og med gå i null, men det vil vi aldri kunne være helt sikker på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Byggingsarbeid ved gigantfabrikken. Arkivfoto fra 2016. Scanpix/AP.
Byggingsarbeid ved gigantfabrikken. Arkivfoto fra 2016. Scanpix/AP.

Skattereduksjonen sluker overskuddet

Republikaneren Knechts jobb er altså å passe på skattebetalernes penger. Tallene fra hans kontor viser hvor mye skattereduksjoner reduserer potensielle inntekter for lokale myndigheter. For Teslas del var dette rundt 550 millioner kroner for regnskapsåret 2017. Dermed slukes mesteparten av overskuddet for staten Nevada.

Knecht sier at staten kompenserer lokale myndigheter, og at uten Tesla hadde det ikke vært noe skatt å kreve inn. Derfor er forholdet mellom kostnader og utgifter er uoversiktlig. Han sier at man kan få en rekke forskjellige tall, avhengig av hvordan man regner på det.

For byen Sparks er det imidlertid bare ett tall som gjelder: Null.

Stephen Driscoll er rådmann i byen. Han sier at budsjettet har økt fra 65 millioner dollar til 70 millioner dollar de siste to årene, noe som tilsvarer inflasjonen i samme periode. Driscoll mener derfor Sparks går i null. Derimot har den voldsomme befolkningsveksten ført til et økt press på politi, brannvesen og skolevesenet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tesla Motors model S-biler lades ved den nye Tesla Gigafactory i Sparks. Arkivfoto fra juli 2016. Scanpix/AP.
Tesla Motors model S-biler lades ved den nye Tesla Gigafactory i Sparks. Arkivfoto fra juli 2016. Scanpix/AP.

– Arbeidsfolk sitter med regningen

De som er kritiske til systemet mener det ikke er tvil om hvem som til slutt blir sittende med regningen.

– Det er vanlige arbeidsfolk som betaler prisen, sier Bob Fulkerson hos organisasjonen Progressive Leadership Alliance of Nevada.

Skoler i fylket Washoe, som Sparks er en del av, sliter med overfylte klasserom og dyp gjeld. Situasjonen ble så ille at innbyggerne i 2016 stemte for en ny skatt som skulle dekke opp underskuddet. Likevel har man måttet gjøre nye kutt i budsjettene, for å spare 550 000 dollar. Dette kan føre til at 4000 elever mister tilbudet om skoleskyss.

For Tesla sin del er situasjonen annerledes. For å få selskapet til å velge Nevada, ble deler av skattefritakene gjort overførbare. Tesla har solgt skattefritak til kasinoer, noe selskapet har tjent 131 millioner dollar på.

Den mangeårige politiske kommentatoren Andrew Barbano mener subsidiering av store selskaper gjennomsyrer området, og at det er «mannen i gata» som må ta støyten. Han sier det blir stadig dårligere kvalitet på de offentlige tjenestene, mens skattene og avgiftene blir stadig flere.

Tesla Motors-sjef Elon Musk diskuterer fabrikkprosjektet i Sparks under en pressekonferanse i 2016. Scanpix/AP.
Tesla Motors-sjef Elon Musk diskuterer fabrikkprosjektet i Sparks under en pressekonferanse i 2016. Scanpix/AP.

Robert Fellner hos Nevada Policy Research Institute mener politikerne har feil fokus. I stedet for å skape et rettferdig skattesystem og balansert vekst, ønsker de å kunne peke på en gigantisk fabrikk og si «det der var det vi som gjorde», sier Fellner.

Jenny Brekhus, som sitter i bystyret i Reno, mener Nevada ikke har råd til å subsidiere de store selskapene. – Jeg kan ikke skjønne hvordan det er mulig være en stat med lavt skattenivå, ha lavt nivå på offentlige tjenester, og gi bort skatteinntekter.

– Fabrikken er bra, så lenge du faktisk jobber der

I Sparks har dette resultert i en dyp kløft mellom vinnerne og taperne. For de som eier bolig har husprisene steget til værs. Men ikke eiendomsskatten, som det er satt et tak på. Rørleggere, elektrikere og utbyggere i byen kan velge og vrake i oppdrag.

– Fabrikken er bra for området, sier Omar Alvarez (28), en entreprenør som tjente gode penger på Teslas fabrikk. – Altså, så lenge du faktisk jobber der.

For andre innbyggere går leieprisene opp, mens lønningene forblir de samme. Mange sliter økonomisk, helt på grensen til å bli hjemløse. Såkalte trailer parks som før sto halvtomme, er nå fullt utleid. Moteller og hospitser likeså.

– Jeg blir deprimert av situasjonen. Det finnes ikke noe medmenneskelighet igjen i området, sier Pope, som tidligere jobbet på et arkitektkontor. Hun betaler nå 700 dollar i måneden for et motellrom på bakkeplan. Det er milevis unna standarden hun var vant til i sine tidligere leiligheter, men hun er likevel takknemlig for å ha tak over hodet. Den arbeidsledige transkribøren ønsker ikke å bruke hele navnet sitt, av frykt for å bli kastet ut av motellet.

En ny kilde til bekymring henger nå over Sparks: Er Tesla selv en vinner eller taper?

Byen har satset på den gigantiske fabrikken, og er avhengig av at selskapet har suksess, sier Richard Daly, leder hos den lokale fagforeningen Local 169. – Problemer knyttet til vekst, er bedre enn problemer knyttet til en økonomisk krise.

Tesla har imidlertid måttet tåle mye den siste tiden: Kutt i arbeidsstokken, omveltninger i ledelsen, anklager om usikre arbeidsforhold, selvkjørende biler som krasjer og en rettssak mot en varsler har satt selskapet under press.

– Å gi så mye til Tesla var risikabelt. Dersom de går dukken kommer det virkelig til å svi, sier Eloy Jara, også fra fagbevegelsen.

Cities-seksjonen i The Guardian støttes av The Rockefeller Foundation. Les mer om samarbeidet.


Oversatt av Henning Skjørsæter / ABC Nyheter / Pressworks © Guardian News & Media Limited.

Gigafabrikken under bygging i mai 2015. Scanpix/Reuters. Foto: James Glover / Reuters
Gigafabrikken under bygging i mai 2015. Scanpix/Reuters. Foto: James Glover / Reuters

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:42 Over 100 biler på rånetreff i Sørlandsparken bekymrer politiet19:36 MC-fører omkom i ulykke i Enebakk19:02 Motorsyklist alvorlig skadd i ulykke i Oslo-tunnel18:23 Reuters: Saudi-Arabia og Russland nærmer seg enighet om rekordstort oljekutt18:20 Ny dyster rekord i New York18:18 To nye dødsfall ved sykehjem i Bærum17:47 Hundre italienske leger har mistet livet17:30 Brannvesenet blir hindret av turfolkets biler17:29 Mann døde i kiteulykke i Sirdal i Agder17:02 – Verden står overfor den verste økonomiske krisen siden 1930-tallet16:28 6,6 millioner nye arbeidsledige i USA15:42 Pågrepet for knivtrussel på McDonalds15:37 Kronprinsen åpnet digital coronadugnad15:07 – På denne tiden av dagen pleier vi ha rundt ti stykker på glattcella14:51 Siv Jensen i mandolin-ulykke: – Jeg er en liten fingertupp mindre14:31 106 døde i Sverige siste døgnet14:11 Omstridt pastor: – Sanne kristne er ikke redd for å dø13:46 Drapssiktet ektemann varetektsfengslet i Trondheim13:45 Sør-Korea: Friskmeldte får påvist viruset på nytt13:10 Manchester United delte ut 3500 gaver til helsearbeidere12:10 Ukjent drama da Norge ba om hjelp: Sverige avslo to ganger12:10 Arkivverket avslører britisk invasjonsplan fra 194009:45 Mann pågrepet etter å ha skutt en mann i beinet i Larvik09:42 FIS' rennsjef ser ikke for seg en normal langrennssesong08:56 Xi advarer mot mulig ny smittebølge08:36 Nent Group mister Champions League-fotballen – sikret seg «lillebroren»08:18 80 år siden invasjonen av Norge, forbigås i stillhet08:09 To menn pågrepet etter bildrama i Oslo07:21 Trump gjentok kritikken av WHO07:00 Slik behandles coronapasientene – nesten 100 utskrevet fra Ahus07:00 FHIs corona-app kommer like over påske06:45 Sjefsjobben i Økokrim lyst ut etter seks måneder06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Mann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11 Studie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45 6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31 Macron med full støtte til WHO04:29 Tre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07 Kina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34 Venezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12 Erna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10 Fransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45 Den afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32 Millionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49 Linda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29 Medietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09 Premier League-spillerne gir til helsevesenet23:00 Premier League-spillerne gir til helsevesenet21:29 Herreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21 Saudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05 Ansatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45 TV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01 To reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50 Supermåne på himmelen natt til torsdag19:48 WHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29 Forførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28 Tre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27 FHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04 Uværet har truffet Nordland med full styrke19:04 Stor kvalitetsforskjell på coronatester19:01 Seks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15 Tysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14 Stortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54 Pave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44 Coronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26 Bernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03 Anne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24 Seks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22 POD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik16:17 Eier av frisørsalong fikk forelegg på 15.000 kroner15:24 Nordmenns bruk av bankkort stupte i mars14:45 VG: Sveitsisk toppklubb byr millioner for Godset-spiller14:05 96 nye coronadødsfall i Sverige: – Hovedfokus i epidemien flytter seg13:44 Slik skal skolene og barnehagene holdes smittefrie13:38 260 innsatte løslatt fra fengsel før tiden – alle innsatte er nå på enerom13:30 To dømt for voldtekt av ung gutt13:26 Slik håndterer du corona-angsten13:12 Analyse: Norske barn har tapt kunnskap verdt rundt to milliarder kroner13:03 Lurt av falsk profil – meldte at Boris Johnson var død11:44 Solskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte11:16 Skytetreneren om Stina Nilsson: Ingen andre i verden gjør dette11:06 Nedbør over hele landet i påsken10:44 Trump langer ut mot Sverige – Tegnell svarer09:38 Forsker slår alarm om vektøkning blant unge jenter09:19 Johnsons tilstand stabil etter enda en natt på intensiven08:56 Haaland lovpriser Solskjær for gjennombruddet i Molde: – Jeg gir mye «kred» til ham for det08:55 Mann siktet for drap på kona i Trondheim08:10 Rakettene regner over Libyas hovedstad – stort sykehus rammet08:02 Riise og datteren til sykehus etter bilulykke07:44 Go-Ahead dropper togavganger07:30 Trump truer med å holde tilbake penger til WHO07:27 Countrylegenden John Prine er død07:05 Statsoverhoder coronasyke: – Kan bli en demokratisk utfordring06:00 Ingen valgfrihet for foreldrene når skolene åpner igjen05:59 Dette skjer i dag05:50 Dette skjedde i natt05:30 Koronakrisen: Slik rammes ulike bransjer i Norge05:30 Koronakrisen samler italienerne politisk05:17 6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 147
Siste nytt
19:42VerdenOver 100 biler på rånetreff i Sørlandsparken bekymrer politiet19:36NorgeMC-fører omkom i ulykke i Enebakk19:02NorgeMotorsyklist alvorlig skadd i ulykke i Oslo-tunnel18:23VerdenReuters: Saudi-Arabia og Russland nærmer seg enighet om rekordstort oljekutt18:20VerdenNy dyster rekord i New York18:18NorgeTo nye dødsfall ved sykehjem i Bærum17:47VerdenHundre italienske leger har mistet livet17:30NorgeBrannvesenet blir hindret av turfolkets biler17:29NorgeMann døde i kiteulykke i Sirdal i Agder17:02Verden– Verden står overfor den verste økonomiske krisen siden 1930-tallet16:28Verden6,6 millioner nye arbeidsledige i USA15:42NorgePågrepet for knivtrussel på McDonalds15:37NorgeKronprinsen åpnet digital coronadugnad15:07Penger– På denne tiden av dagen pleier vi ha rundt ti stykker på glattcella14:51NorgeSiv Jensen i mandolin-ulykke: – Jeg er en liten fingertupp mindre14:31Verden106 døde i Sverige siste døgnet14:11VerdenOmstridt pastor: – Sanne kristne er ikke redd for å dø13:46NorgeDrapssiktet ektemann varetektsfengslet i Trondheim13:45Helse og livsstilSør-Korea: Friskmeldte får påvist viruset på nytt13:10SportManchester United delte ut 3500 gaver til helsearbeidere12:10VerdenUkjent drama da Norge ba om hjelp: Sverige avslo to ganger12:10NorgeArkivverket avslører britisk invasjonsplan fra 194009:45NorgeMann pågrepet etter å ha skutt en mann i beinet i Larvik09:42SportFIS' rennsjef ser ikke for seg en normal langrennssesong08:56VerdenXi advarer mot mulig ny smittebølge08:36SportNent Group mister Champions League-fotballen – sikret seg «lillebroren»08:18Norge80 år siden invasjonen av Norge, forbigås i stillhet08:09NorgeTo menn pågrepet etter bildrama i Oslo07:21VerdenTrump gjentok kritikken av WHO07:00Helse og livsstilSlik behandles coronapasientene – nesten 100 utskrevet fra Ahus07:00NorgeFHIs corona-app kommer like over påske06:45NorgeSjefsjobben i Økokrim lyst ut etter seks måneder06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeMann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11VerdenStudie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45Norge6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31VerdenMacron med full støtte til WHO04:29NorgeTre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07VerdenKina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34VerdenVenezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12VerdenErna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10VerdenFransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45VerdenDen afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32NorgeMillionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49VerdenLinda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29NorgeMedietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet23:00SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet21:29VerdenHerreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21VerdenSaudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05NorgeAnsatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45KulturTV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01NorgeTo reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50NorgeSupermåne på himmelen natt til torsdag19:48VerdenWHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29VerdenForførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28NorgeTre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27Helse og livsstilFHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04NorgeUværet har truffet Nordland med full styrke19:04NorgeStor kvalitetsforskjell på coronatester19:01NorgeSeks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15VerdenTysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14NorgeStortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54VerdenPave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44NorgeCoronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26VerdenBernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03NorgeAnne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24NorgeSeks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22Helse og livsstilPOD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik16:17NorgeEier av frisørsalong fikk forelegg på 15.000 kroner15:24ForbrukerNordmenns bruk av bankkort stupte i mars14:45SportVG: Sveitsisk toppklubb byr millioner for Godset-spiller14:05Verden96 nye coronadødsfall i Sverige: – Hovedfokus i epidemien flytter seg13:44NorgeSlik skal skolene og barnehagene holdes smittefrie13:38Norge260 innsatte løslatt fra fengsel før tiden – alle innsatte er nå på enerom13:30NorgeTo dømt for voldtekt av ung gutt13:26HelseSlik håndterer du corona-angsten13:12NorgeAnalyse: Norske barn har tapt kunnskap verdt rundt to milliarder kroner13:03VerdenLurt av falsk profil – meldte at Boris Johnson var død11:44SportSolskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte11:16SportSkytetreneren om Stina Nilsson: Ingen andre i verden gjør dette11:06NorgeNedbør over hele landet i påsken10:44VerdenTrump langer ut mot Sverige – Tegnell svarer09:38Helse og livsstilForsker slår alarm om vektøkning blant unge jenter09:19VerdenJohnsons tilstand stabil etter enda en natt på intensiven08:56SportHaaland lovpriser Solskjær for gjennombruddet i Molde: – Jeg gir mye «kred» til ham for det08:55NorgeMann siktet for drap på kona i Trondheim08:10VerdenRakettene regner over Libyas hovedstad – stort sykehus rammet08:02SportRiise og datteren til sykehus etter bilulykke07:44NorgeGo-Ahead dropper togavganger07:30VerdenTrump truer med å holde tilbake penger til WHO07:27KulturCountrylegenden John Prine er død07:05VerdenStatsoverhoder coronasyke: – Kan bli en demokratisk utfordring06:00NorgeIngen valgfrihet for foreldrene når skolene åpner igjen05:59NorgeDette skjer i dag05:50NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKoronakrisen: Slik rammes ulike bransjer i Norge05:30VerdenKoronakrisen samler italienerne politisk05:17Norge6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 147
Populært