Her er Postmann Pats nye bil

Slik ser Royal Mail sine nye elektriske postbiler ut. Foto: Arrival / Royal Mail.
Slik ser Royal Mail sine nye elektriske postbiler ut. Foto: Arrival / Royal Mail.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Internett jubler over Royal Mails nye elektriske postbiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias elskelige postbud, Postmann Pat, har fått nytt kjøretøy. I disse dager ruller Royal Mail sine nye elektriske postbiler uti London. Og designet har fått internett til å juble.

Ord som «cute» (søtt) og «adorable» (bedårende) er ord som går igjen i tilbakemeldingene i sosiale medier, hvor likheten til Postmann Pats velkjente, røde postbil også blir behørig kommentert.

– Vi har testet ut elektriske kjøretøy før, men aldri med denne typen innovativt design. Vi ser fram til å finne ut av hvilke andre fordeler det kan tilføre vår flåte med 49.000 kjøretøy, sier Paul Gatti, direktør i Royal Mail fleet i en uttalelse gjengitt i flere britiske medier.

Les også: Åpner fabrikk for el-postbil

De nye postbilene er bygget av den engelske bil-produsenten Arrival, som har spesialisert seg på å produsere elektriske biler for kommersielle aktører. De har valgt å satse på superlette materialer som sammen med elektrisk motor skal kunne kutte driftskostnaden med femti prosent.

– Byer som London vil være svært tjent med å bytte til elektrisk, både hva støy og forurensning, sier administrerende direktør i Arrival i en uttalelse.

Les også: Solberg lover penger til nye politibiler