Meny

Tastet bak rattet – holdt på å frontkollidere med politibil

Det kan straffe seg å taste på mobilen når man kjører bil. Det fikk en bilfører i Sandnessjøen erfare. Han holdt på å frontkollidere med en politibil. Nå blir det en stund til han får kjøre bil igjen. Illustrasjonsfoto/montasje: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da var det ingen bønn.

Å taste på telefonen mens man kjører bil, har vært forbudt siden 2013. Men det forbudet er det mange som ikke bryr seg om.

En rekke ulykker i trafikken skjer som en konsekvens av mobilbruk, som går ut over det man egentlig skal drive med bak rattet: Å kjøre bil.

Politiet har lenge hatt fokus på dette, og denne uken fikk en patrulje fra politiet i Helgeland erfare mobilbruk bak rattet på nært hold.

Les også: UP frykter økning i ulovlig mobilbruk bak rattet

Førerkortbeslag

De var ute og kjørte da en møtende bil kom over i deres kjørefelt.

– Politiet holdt på å få bilen i fronten på grunn av den ukonsentrerte føreren, skriver politiet på twitter.

Det ble snart klart hvorfor vedkommende var så ukonsentrert.

– Føreren leste tekstmelding og tastet på telefonen mens han kjørte, forteller politiet videre.

Dermed var det ingen bønn: Det endte med førerkortbeslag.

Les også: – Kan jeg få bot for å holde mobilen i hånden?

UP-sjefen bekymret

De siste årene har antall bøter for ulovlig mobilbruk hatt en liten nedgang. Men UP-sjef Runar Karlsen er likevel bekymret for utviklingen.

– Selv om tallene for bøter har gått litt ned de siste årene, er mitt inntrykk absolutt ikke at folk har blitt flinkere til å la mobilen ligge når de kjører, dessverre. Smarttelefonene gir nye muligheter, og det er blitt en vane å bruke dem hele tiden.

– Særlig gjelder det de nye generasjonene. De er enda mer ivrige på å bruke telefonene enn min generasjon er, så jeg tror vi går mot en negativ utvikling, sier UP-sjef Karlsen, i en kommentar til en undersøkelse gjort rundt mobilbruk i bilen.

Les også: Mobilbruk i bilen: Seks av ti bryter loven når de snakker i telefonen

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus