UP frykter økning i ulovlig mobilbruk bak rattet

Utrykningspolitiet (UP) tar færre mobilbrukere i bil, men frykter en økning i fremtiden.
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Utrykningspolitiet (UP) tar færre mobilbrukere i bil, men frykter en økning i fremtiden. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Selv om antallet bøter for ulovlig mobilbruk i bil har gått ned de siste fem årene, frykter Utrykningspolitiet (UP) at det vil bli en økning når dagens ungdom setter seg bak rattet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har antallet bøter for ulovlig mobilbruk gått ned fra nesten 21.000 i 2010 til nærmere 17.700 i 2015, skriver NRK.

– Selv om tallene for bøter har gått litt ned de siste årene, er mitt inntrykk absolutt ikke at folk har blitt flinkere til å la mobilen ligge når de kjører, dessverre, sier UP-sjef Runar Karlsen.

I en undersøkelse gjort av YouGov for Codan forsikring, kommer det fram at to av tre bruker mobilen når de kjører.

– Smarttelefonene gir nye muligheter, og det er blitt en vane å bruke dem hele tiden, sier Karlsen.

– Særlig gjelder det de nye generasjonene. De er enda mer ivrige på å bruke telefonene enn min generasjon er, så jeg tror vi går mot en negativ utvikling, legger han til. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus