Turmat: 6 oppskrifter for digg primusmat

Quesadilla
Quesadilla Foto: MatPrat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du termos eller primus hjemme, er det enkelt å diske opp noe skikkelig godt på tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TURMAT: I fjor gikk hele 62% av nordmenn tur i fjellet i løpet av sommerferien.

Sommeren er perfekt for å bruke naturen i nærområdet. Har du termos eller primus hjemme, er det enkelt å diske opp noe skikkelig godt på tur.

Anette Hansen, kokk i MatPrat, gir i denne pressemeldingen enkle oppskrifter for å løfte turmaten noen hakk.

Arme riddere Foto: MatPrat
Arme riddere Foto: MatPrat

Arme riddere på primus

Arme riddere er perfekt turmat du kan preppe på forhånd.

Dypp brødskiver i en bolle med en miks av egg, sukker, melk og kanel. Legg i matbokser, med et mellomeggspapir mellom skivene.

Stek rett på primus, og nyt som de er, eller med en klatt syltetøy. Husk smør til steking!

Oppskrift: Arme riddere på primus

Kanelboller på primus Foto: MatPrat
Kanelboller på primus Foto: MatPrat

Kanebolle på primus

Har du lyst på noe søtt? Hvorfor ikke lage en dessert på tur?

Kanelboller lager du enkelt ved å rulle ut en ferdig pizzabunn, ha på smør, sukker og kanel og rulle sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver og stek godsaken på primus eller i en stekepanne på bålet. Perfekt turkos!

Oppskrift: Kanelboller på primus

Blomkålsuppe Foto: MatPrat
Blomkålsuppe Foto: MatPrat

Suppe på termos

Hva smaker bedre enn varm suppe ute, etter sola har gått ned?

Ta med hjemmelaget suppe på termos og kos deg ute i naturen med noe varmt.

Lag en enkel blomkålsuppe for eksempel, ved å ta 1 opphakket blomkål, 0,5 finhakket løk, 8dl. vann, 2 hønsebuljonger og 2 dl. helmelk i en kjele.

Kok opp til grønnsakene er møre, og jevn ut suppa med en stavmikser.

Tada, ferdig! Ta gjerne med sprøstekt bacon og litt vårløk i egen liten boks, som digg topping. Det vil sette prikken over i-en!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppskrift: Blomkålsuppe på termos

Pannekaker Foto: MatPrat
Pannekaker Foto: MatPrat

Pannekaker

Alle elsker pannekaker, og de blir ekstra gode på tur!

Her kan du gå for vanlige pannekaker eller tykke amerikanske pannekaker.

Lag røra hjemme, hell den over på en flaske eller termos, og pakk den med deg i tursekken. Da er veien til nystekte pannekaker rask! Litt blåbær i røra som smakstilsetning er heller ikke feil!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke glem å pakke med litt smør eller margarin til stekingen.

Toast Foto: MatPrat
Toast Foto: MatPrat

Crispy toast med smelta ost

Toast er en klassiker av en grunn. Det blir ikke stort bedre enn sprøstekt brød og smelta ost på få minutter.

Ha smør på begge sidene av et par brødskiver, og ha på skinke og ost. Legg skivene sammen. Ta de på primusen i ca. 3 minutter per side, til osten har smeltet. Yum!

Quesadilla Foto: MatPrat
Quesadilla Foto: MatPrat

Quesadilla på primus

Quesadilla er super turmat som kan lages i utallige smaksvarianter.

Lag gjerne en variant fylt med ferdigstekt kjøttdeig, deilig ost og mais. Perfekt når du har rester fra tacomiddagen og skal ut på tur! Fordel stekt kjøttdeig, mais, revet ost og vårløk på den ene halvdelen av hver tortillaen. Brett over den andre halvdelen.

Stek på middels varme på begge sider, til osten smelter.