Stordalen og Haga i allianse om matsikkerhet

Gunhild Stordalen (bildet) går inn i en strategisk allianse med Corp Trust-leder Åslaug Haga for å hindre tap av biologisk mangfold, som er en av de største truslene mot matsikkerhet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Gunhild Stordalen (bildet) går inn i en strategisk allianse med Corp Trust-leder Åslaug Haga for å hindre tap av biologisk mangfold, som er en av de største truslene mot matsikkerhet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gunhild Stordalen og Corp Trust-leder Aslaug Haga går sammen i en strategisk allianse i arbeidet om å sikre kloden nok næringsrik mat i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå slår organisasjonen seg sammen med Stordalens EAT Foundation, skriver VG.

– Tap av biologisk mangfold er en av de største truslene mot matsikkerhet. 75 prosent av verdens mat kommer fra bare 12 plantearter og 5 dyrearter. Stadig færre arter gjør at vi er desto mer sårbare overfor klimaendringer, epidemier og naturkatastrofer, sier Stordalen.

Haga sier de hovedsakelig jobber for å sikre plantemangfoldet.

– Noen arter er det lett å konservere for evigheten, som hvete, som kan lagres i hvelvet på Svalbard og være spiredyktig i 1.200 år, mens kokosnøtter og kaffe for eksempel må være i egne felt ute i naturen, sier hun.

Mandag og tirsdag går EAT-konferansen av stabelen i Stockholm. Her skal ett felles mål diskuteres: å brødfø hele jordens befolkning på en sunn og bærekraftig måte.

Les også: Gunhild Stordalen hardt ut mot Trump