Gunhild Stordalen hardt ut mot Trump

Gunhild Stordalen holder tale under "Seeds&Chips - Global Food Innovation" i Milano 8. mai. Foto: AP Photo/Luca Bruno)
Gunhild Stordalen holder tale under "Seeds&Chips - Global Food Innovation" i Milano 8. mai. Foto: AP Photo/Luca Bruno)

«Nok et horribelt eksempel på dårlige avgjørelser basert på alternative fakta» skriver Stordalen på Instagram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da president Donald Trump torsdag proklamerte for fremmøtt presse at han vil trekke USA ut av Paris-avtalen, begrunnet han det med at avtalen var urettferdig for amerikanerne. Trump oppgav at USA bidrar med mer enn de får igjen, og amerikansk industri og arbeidsplasser vil lide.

– Jeg kjemper for det amerikanske folk hver eneste dag. For å beskytte USA, vil jeg trekke oss ut av Paris-avtalen, sa han.

– Vi er miljøvennlige – vi bryr oss virkelig om miljøet. USA skal ha den reneste luften. Men det skal ikke gå på bekostning av amerikansk industri og arbeidsplasser. Vi skal vokse, og vi skal vokse fort.

Les også: Carl I. Hagen: – Jeg gir full støtte til Trump

Det tok det ikke lang tid før kritikken haglet mot Trump fra forskere, statsledere, politikere og meningmann. En av de som reagerer på Tru,ps beslutning, er Gunhild Stordalen som har markert seg i en rekke miljøspørsmål og til daglig leder organisasjonen Eat.

Nå har hun postet et bilde på sin Instagram-profil med teksten «Ikke bekymre dere, Amerika! Min store og vakre mur vil holde unna for klimaendringene. Stol på meg!».

Stordalen oppfordrer verdenssamfunnet til å stå sammen, og beskriver Trumps beslutning som «nok et horribelt eksempel på dårlige avgjørelser basert på alternative fakta».

Les også:

Kina tar global ledelse i grønn teknologisatsing, med boom i arbeidsplasser og lønnsomhet

Nå er det opptil EU og Kina og redde Parisavtalen

Spetalen gir Trump full støtte

Personvernpolicy