Meny

Derek på 250 kg løper for livet

Var hekta på mat, nå er han hekta på langløp.

Amerikanske Derek Mitchell ser ikke akkurat ut som en tradisjonell langdistanseløper, men den overvektige 35-åringen har akkurat fullført sitt 17 femkilomterløp for året. Med sine drøye 250 kilo har han en tung bør å løpe med seg.

Mangler testosteron

Men det som gjør veien ekstra lang for 35-åringen er at han for seks år siden ble diagnostisert med en godartet svulst på hypofysen i hjernen, som skiller ut et stoff som hindrer dannelsen av testosteron i kroppen.

– Testosteronet kontrollerer energinivået, humøret og ikke minst stoffskiftet, noe som gjør det ekstremt vanskelig for meg å gå ned i vekt, forklarer han.

Les også: Gikk ned 122 kilo - nå viser han frem resultatet

Veide nesten 300 kilo

Kansas-mannen levde et relativt stillesittende liv foran datamaskinen frem til han én dag dro til legen og vekta viste over 280 kilo.

– Jeg skjønte da at nå kan jeg ikke vente lenger. Jeg må ta grep, sier han til nyhetsbyrået Barcroft.

Les også: Fastlege slår alarm: – Feige leger dreper pasienter

Han ble inspirert av søstera, som løper maraton, og begynte så smått å løpe vinteren 2014.

– Jeg begynte med et kvartal. Da jeg kom tilbake trodde moren min at jeg holdt på å få et hjerteinfarkt, humrer Mitchell.

Ønsker å løpe maraton

Han fortsatte og er nå en ivrig konkurranseløper. Nylig gjennomførte han sitt femkilometerløp nummer 17 i 2016. Målet er å nå 30 før året er omme.

Han ønsker å én dag å kunne løpe et helt maraton.

Les også: – Jeg er ikke fornøyd med min «perfekte» kropp

Derek venter også på en behandling som vil gi ham testosteronerstatning. Når han får dette, sier legene at det vil bli mye lettere for ham å gå ned i vekt.

– Målet er å ende på rundt 100 kilo, sier han.

Les også: Patty var enorm og på vei mot en langsom død

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus