Endelig åpner robothotellet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robotresepsjonisten på «Det merkelige hotellet» kan sjekke inn sine første gjester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nyåpnede hotellet i Sasebo har droppet menneskelige ansatte og satser hovedsakelig på sine elektroniske ansatte, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hotellets første offisielle åpningsdag er fredag 17. juli, men i en forsøksperiode vil det kun være halve hotellet som er åpent for å prøve og feile i fred og ro, skriver blant andre Huffington Post.

Direktør Hideo Sawada uttalte i vinter at målet er 90 prosent robotbemanning, og at det meste fra baggasjebæring, innsjekk til romvask skal utføres av de alltid smilende robotene.

Hotellnavnet Hen-na hotel, betyr ifølge Japan today«merkelig hotell», og under visningen av hotellet for pressefolk i Japan hadde vertskapet utstyrt en engelsktalende robotdinosaur med en kledelig pikkolohatt for anledningen.

Dinosaurroboten er kun deltidsansatt.
Dinosaurroboten er kun deltidsansatt.

Robotene er enn så lenge japansktalende, så det er bare å lære seg setningen domo arigato Mr. Roboto (tusen takk, herr Robot).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sawada viste fram hotellet sitt onsdag og hevder en overnatting skal være et røverkjøp for gjester. De rimeligste rommene starter på 80 dollar, som ifølge AP er svært billig for et hotellrom i Japan.

For deg som fortsatt liker en hotellansatt av kjøtt og blod som du risikerer å måtte tipse, er ikke hele driften automatisert. Robotene er ennå ikke finprogrammert til å re opp senger, og det er levende mennesker som har ansvaret for sikkerheten på «Det merkelige hotellet».