Vinmonopolet må hive adventskalendere

Tom julekalender fra Vinmonopolet er ikke greit, men julekalendere med flasker i er ok. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Tom julekalender fra Vinmonopolet er ikke greit, men julekalendere med flasker i er ok. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse- og omsorgsdepartementet setter foten ned for salg av Vinmonopolets gaveeske med plass til 24 flasker. Restlageret blir destruert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagsavisen solgte Vinmonopolet nesten 2.000 julekalendere i fjor, som var første gang det tilbød et slikt produkt. Kommunikasjonssjef Jens Nordahl sier adventskalenderen har vært etterspurt. Han har ikke oversikt over hvor mange kalendere som er på lager.

– Disse vil uansett bli destruert, sier Nordahl.

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) hevder julekalenderen ble avviklet etter god dialog med Vinmonopolet og sier det er fordi Vinmonopolets oppgave er «kun å selge alkoholholdige varer og alkoholfrie festdrinker».

Les også: Vinmonopolet går over til alternativ emballasje for billigvin

24 flasker

– Vinmonopolet skal ikke konkurrere med andre selskaper og derfor heller ikke selge andre produkter, sier statsråden.

Aktører som Gulating og dagligvarebransjen selger slike julekalendere med plass til 24 flasker i. Selv om Vinmonopolet må hive løsningen med 24 bokser, fortsetter de imidlertid salget av gaveesker for både én og flere flasker øl og vin. Det er visstnok heller ikke et problem for helseministeren at Vinmonopolet selger julekalenderløsninger med flasker oppi.

– Det Norske Brenneri har meldt inn produktet «24 Norske Akevitter» gjennom bestillingsutvalget, nevner Nordahl.

Les også: Vinmonopolet øker prisene for første gang siden 2012

Vinmonopolet skal åpne sju nye utsalg