Meny

Thon utelukker ikke å gifte seg når han blir 100

Olav Thon og samboer Sissel Berdal Haga under avdukingen av Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blanksjø i 2014. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I over 30 år har forretningsmannen Olav Thon (95) og tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (76) vært kjærester. Når Thon feirer 100 år om fem år, er det ikke utenkelig at det markeres med bryllup.

– Vi møttes gjennom turgleden. Vi er jo veldig glad i friluftsliv begge to, sier Berdal Haga til NRK.

I mai fjor kom nyheten om at den kjente eiendomsmegleren og foretningsmannens kone, Inger Johanne, var gått bort. Hun ble tidlig rammet av Alzheimer, men Thon tok aldri ut skilsmisse etter at hun ble syk. I over tretti år har han hatt tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (77) som livsledsager.

I et intervju med Nettavisen i 2017, fortalte en av Norges rikeste menn at det var mange år siden kona hans ble borte.

– Så kan man spørre seg, hvorfor ikke skille seg når man har en ny livsledsager? Men jeg tenkte at når man er så voksen og ikke skal lage en stor barneflokk, så er ikke det nødvendig. Hvorfor ikke la det gå stille og rolig for seg og samtidig ta vare på den som er så uheldig at de er rammet av en alvorlig sykdom.

Etter at hun ga seg som tingrettsdommer, inntok Berdal Haga en sentral rolle i Thon-konsernet i rollen som blant annet designer og juridisk rådgiver.

– Sissel har påvirket min væremåte og mitt kvalitetskrav mye. Jeg hadde i årevis lagt merke til hennes gode smak, så jeg synes det er veldig gøy at hun ville gå løs på oppgaven som designer, sier Olav Thon om kjæresten til NRK.

Eiendomsmegleren utelukker ikke muligheten for at han kan komme til å gifte seg på nytt.

– Tanken er der. Kanskje når jeg fyller 100.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært