Pollenallergi ligner på coronasymptomer

Professor og allergiekspert Sverre Steinsvåg (ikke avbildet) mener helsevesenet kommer til slite med å skille hva som er allergi og hva som er koronavirus. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Professor og allergiekspert Sverre Steinsvåg (ikke avbildet) mener helsevesenet kommer til slite med å skille hva som er allergi og hva som er koronavirus. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsevesenet kommer til å få utfordringer med å skille allergi fra coronavirus, mener allergiekspert Sverre Stensvåg, for symptomene er svært like, skriver NRK.

– Det jeg er bekymret for er at mange av de symptomene som pollenallergikerne kommer med om tre–fire uker, de ligner til forveksling på de symptomene det advares mot i forhold til corona, sier Sverre Steinsvåg til kanalen.

Han er avdelingsleder for øre-nese-hals-avdelingen ved Sørlandet sykehus og professor ved Universitetet i Bergen.

– Det blir et kjempeproblem å skille hva som er allergi og hva som er corona, sier han.

Stensvåg oppfordrer staten til å forberede seg på hvordan helsevesenet skal håndtere det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært