Trygg Trafikk advarer mot kjøring i bakrus i julestria

En av fire nordmenn som har førerkort, sier at de har kjørt bil dagen derpå selv om de har vært i tvil om promillen. Illustrasjonsfoto:
En av fire nordmenn som har førerkort, sier at de har kjørt bil dagen derpå selv om de har vært i tvil om promillen. Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av fire sjåfører svarer i en ny undersøkelse at de har kjørt bil dagen derpå selv om de burde ha latt den stå. Trygg Trafikk ber bilistene om å tenke seg om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den perioden som vi er inne i nå, med julebord og juleselskaper, blir det gjerne mye alkohol av forskjellige typer.

– Det er urovekkende at hver fjerde norske bilist har kjørt selv om de innrømmer at de kanskje burde latt bilen stå. Husk at det er like viktig å være 100 prosent edru dagen derpå, og akkurat den samme promillegrensen som gjelder, sier kommunikasjonssjef Ingrid Trømborg i Trygg Trafikk.

Undersøkelsen er gjennomført av YouGov på oppdrag fra Trygg Trafikk og viser at de som synder mest med tanke på å kjøre bil dagen derpå, er i aldersgruppen 30 til 39 år. Hele 35 prosent i denne gruppen innrømmer bakruskjøring.

Undersøkelsen viser også at fire av ti har vært bekymret for at noen av de nærmeste har kjørt dagen derpå, og at hele seks av ti er av den oppfatningen at mange tar for lett på promillenivået dagen derpå.

– Hvis du er i tvil om du burde kjøre, er egentlig svaret klart. Da bør du la bilen stå, sier Trømborg.