Trump tar europeisk misnøye som en bekreftelse

Trump sier han ikke har noe behov for å være godt likt i Europa, ettersom det er amerikanerne som har valgt ham. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Trump sier han ikke har noe behov for å være godt likt i Europa, ettersom det er amerikanerne som har valgt ham. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump mener det er bra at han er mislikt i Europa. Han mener han ikke ville gjort jobben sin om han var populær blant europeere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ikke valgt av europeere. Jeg er valgt av amerikanere – av amerikanske skattebetalere, sa Trump i en presseseanse i Det hvite hus onsdag.

Samtidig mener han at hans politiske populisme ville fungert bra om han hadde stilt til valg i Europa.

– Jeg kunne vært den mest populære personen i Europa. Jeg kun stilt til valg hvor jeg måtte ønske. Men det er ikke det jeg vil. Jeg vil at folk skal behandle oss rettferdig, og det gjør de ikke, sa presidenten.

Utsagnene kommer etter at senator Mitt Romney, som stilte mot Trump i nominasjonsvalget i 2016, trakk fram om at bare en av seks spurte i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Sverige og Canada mener den amerikanske presidenten vil handle rett i verdenspolitikken.

I 2016, under Barack Obama, hadde fem av seks tillit til den amerikansk presidenten.

Les også: Trump sturer over lav popularitet

Demokratenes håp mot Trump i 2020?

Trump: – Jeg har fått et viktig brev fra Kim Jong-un

USA: – God sjanse for demokratisk seier i presidentvalget 2020