Trump sturer over lav popularitet

Donald Trump mener han ville vært langt mer populær om det ikke var for «heksejakten» og «trakasseringen» han blir utsatt for. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Donald Trump mener han ville vært langt mer populær om det ikke var for «heksejakten» og «trakasseringen» han blir utsatt for. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump mener Russlands-granskingen går ut over populariteten hans og har selv anslått 75 prosent ville støtte ham hvis det ikke var for «heksejakten».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig la han ut en tweet med teksten «Jobber hardt, takk!» og et bilde av ham selv som det står «50%» på. Tallet har han plukket – og rundet av oppover fra 49 prosent – fra instituttet Rasmussens måling, der han gjør det bedre enn på de fleste andre slike målinger. Snittet viser at 43 prosent mener han gjør en god jobb, ifølge nettstedet RealClearPolitics.

Men enten det er 43 prosent eller 50 prosent som sier de støtter ham, er ikke Trump fornøyd, og han er ikke i tvil om hvorfor han ikke gjør det bedre.

Aktuelt: Bloomberg: Trump har ny FN-ambassadør klar

– Uten den falske Russlands-heksejakten, ville 75 prosent vært fornøyd med meg, ikke de 50 prosent som Rasmussen melder. Dette er trakassering av presidenten, skrev Trump på Twitter torsdag.

Med en oppslutning på 75 prosent ville han vært en av de mest populære lederne i verden. Han ville til og med rykket forbi Russlands Vladimir Putin, som nylig har dalt i popularitet til tross for at han kontrollerer de fleste mediene i hjemlandet.

Trump: Nytt toppmøte med Kim i januar eller februar

Personvernpolicy