Sveriges utenriksminister utsatt for seksuell sjikane

Sveriges utenriksminister Margot Wallström forteller at hun ble befølt av sidemannen under en middag med EU-topper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sveriges utenriksminister Margot Wallström forteller at hun ble befølt av sidemannen under en middag med EU-topper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges utenriksminister Margot Wallström er en av svært mange kvinner som nå forteller at de har opplevd seksuell sjikane, og hun etterlyser politiske tiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wallström forteller til det svenske nyhetsbyrået TT at hun opplevde å bli befølt av sidemannen under en middag med EU-topper for noen år siden.

– Jeg kan bekrefte at slik forekommer også på høyeste politiske nivå, og det har også jeg fått erfare, sier hun.

På Twitter pågår det nå en kampanje der alle som har vært utsatt for seksuell trakassering eller sjikane kan skrive #metoo for å skape oppmerksomhet over hvor utbredt problemet er.

Kampanjen ble startet av den amerikanske skuespilleren Alyssa Milano etter at en rekke kvinnelige skuespillere sto fram og fortalte at de hadde blitt utsatt for seksuell trakassering eller overgrep av den berømte Hollywood-produsenten Harvey Weinstein.

Wallström tar til orde for politisk handling for å få bukt med omfanget av seksuelle trakassering, men utdyper ikke hvilke tiltak hun ser for seg.

Les også: Inger «Pippi» Nilsson: – Jeg ble sextrakassert

Anklagene mot Weinstein fortsetter – Hollywood reagerer

Anklagene mot Weinstein fortsetter – Hollywood reagerer