Sverige skjerper sikkerhet rundt radio- og TV-master

Søndag ble den 332 meter høye radio- og TV-masten i Borås utsatt for så mye sabotasje at den raste sammen og falt ned over skogen. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige vurderer ytterligere skjerping av overvåkingen av landets 54 radio- og TV-master etter at det har blitt gjort flere forsøk på sabotasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag ble den 332 meter høye radio- og TV-masten i Borås utsatt for så mye sabotasje at den raste sammen og falt ned over skogen.

Det statlige selskapet Teracom, som eier denne masten og 53 andre master av samme type, samt 600 mindre master, har skjerpet sikkerheten etter søndagens hendelse.

Foruten å distribuere radio- og TV-signaler, er de 54 mastene utstyrt med kommunikasjonssystemet Rakel, som skal sørge for trygg og sikret kommunikasjon for viktige samfunnsaktører. Selskapet vurderer nå ytterligere tiltak.

– Det pågår diskusjoner om hvordan man skal kunne styrke overvåkingen. Det kan dreie seg om kameraer eller ulike typer av alarm, sier Teracom Boxer Groups kommunikasjonsdirektør Åsa Ragnar.

Politiet har innledet undersøkelser, men så langt ikke funnet grunn til å mistenke noen for sabotasje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Borås-masten er ikke den eneste som er blitt utsatt for sabotasje. I begynnelsen av måneden ble det oppdaget en avkuttet kabel ved en mast sør for Tranemo, skriver Borås Tidning. Natt til onsdag sperret politiet av et område rundt en mast ved Gävle etter funn av en mistenkelig gjenstand.

Les også: Mulig sprengladning tatt hånd om i Gävle