Meny

Mulig sprengladning tatt hånd om i Gävle

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets bombegruppe har fjernet en mulig sprengladning fra en radiomast i Gävle i Sverige. Gjenstanden er sendt til analyse.

Politiet ble varslet om den mistenkelige gjenstanden ved 18-tiden tirsdag, skriver Aftonbladet. Området rundt masten ble sperret av og bombeeksperter sendt til stedet. De har tatt hånd om gjenstanden og skal undersøke om den utgjorde noen reell fare.

– Vi har sett et bilde av gjenstanden, men det er umulig å si ut fra det om den er farlig eller ikke, sier operasjonsleder Lars Eskhult i politiet i Uppsala. Han sier saken etterforskes helt åpent.

– Det er selvfølgelig svært alvorlig dersom dette viser seg å være et forsøk på sabotasje, sier pressekontakt Roija Rafii i TeliaSonera, som eier masten. Tidligere i uka knakk en TV-mast utenfor Borås etter det politiet mistenker var en sabotasje.

Masten som politiet rykket ut til tirsdag, står utenfor Skutskär i Gävle, drøyt 15 mil nord for Stockholm.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus