Meny

Sverige skjerper sikkerhet rundt radio- og TV-master

Søndag ble den 332 meter høye radio- og TV-masten i Borås utsatt for så mye sabotasje at den raste sammen og falt ned over skogen. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige vurderer ytterligere skjerping av overvåkingen av landets 54 radio- og TV-master etter at det har blitt gjort flere forsøk på sabotasje.

Søndag ble den 332 meter høye radio- og TV-masten i Borås utsatt for så mye sabotasje at den raste sammen og falt ned over skogen.

Det statlige selskapet Teracom, som eier denne masten og 53 andre master av samme type, samt 600 mindre master, har skjerpet sikkerheten etter søndagens hendelse.

Foruten å distribuere radio- og TV-signaler, er de 54 mastene utstyrt med kommunikasjonssystemet Rakel, som skal sørge for trygg og sikret kommunikasjon for viktige samfunnsaktører. Selskapet vurderer nå ytterligere tiltak.

– Det pågår diskusjoner om hvordan man skal kunne styrke overvåkingen. Det kan dreie seg om kameraer eller ulike typer av alarm, sier Teracom Boxer Groups kommunikasjonsdirektør Åsa Ragnar.

Politiet har innledet undersøkelser, men så langt ikke funnet grunn til å mistenke noen for sabotasje.

Borås-masten er ikke den eneste som er blitt utsatt for sabotasje. I begynnelsen av måneden ble det oppdaget en avkuttet kabel ved en mast sør for Tranemo, skriver Borås Tidning. Natt til onsdag sperret politiet av et område rundt en mast ved Gävle etter funn av en mistenkelig gjenstand.

Les også:  Mulig sprengladning tatt hånd om i Gävle


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus