Tybring-Gjedde: – Høyre er en bremsekloss

Christian Tybring-Gjedde tror det skal «langt sterkere lut til» enn det partifellene i Frps stortingsgruppe har blitt enige med Høyre om, for at Norge skal få færre asylsøkere.
Christian Tybring-Gjedde tror det skal «langt sterkere lut til» enn det partifellene i Frps stortingsgruppe har blitt enige med Høyre om, for at Norge skal få færre asylsøkere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Christian Tybring-Gjedde sier Frps forslag vil være mer effektive og virke raskere for å bremse strømmen av asylsøkere til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-politikeren ber egen regjering jobbe raskere med tiltak som kan bremse tilstrømningen av asylsøkere. Han sier Fremskrittspartiet vil gå lenger enn Høyre, og at regjeringspartneren fungerer som en bremsekloss.

– Det har vært stor etterspørsel etter at man skulle handle raskt, og man har trenert saken. Når man først handler så har man veldig lang tid på å implementere, eller på å utarbeide forslag. Det synes jeg er veldig synd, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.

Les også: Asylsøkere vil tilbake til Russland

– Det må sterkere lut til

Frp-politikeren tror ikke tiltakene partiets stortingsgruppe er enig med Høyre om, som de vil forsøke å sikre stortingsflertall for, er nok til å bremse asylstrømmen.

I dag blir flyktninger automatisk medlemmer av folketrygden når de får opphold, noe som gir dem rett til full alderspensjon og andre trygde- og velferdsytelser. Dette er noe av det regjeringen foreslår å endre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Regjeringen vil kutte i trygd og pensjon for flyktninger

– Det vil være positivt for statsfinansene, for det vil være litt mindre økonomisk belastende på grunn av de endrede ytelsene. Men når det gjelder migrasjonsflommen fra Europa til Norge, tror jeg ikke dette er tilstrekkelig. Jeg tror det skal langt sterkere lut til. Jeg tror man må ha koordinert europeisk innsats, og jeg synes vi kanskje kunne gått litt lenger i tiltakene vi foreslår, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.

Les også: Russisk konsul: – Norge er altfor snille

– Må lære av Danmark

Han mener Norge må lære av Danmark, som han mener har lykkes med sin migrasjonspolitikk i mye større grad enn Norge.

Som partikollega Karl I. Hagen og hans kone Eli Hagen, tar Tybring-Gjedde til orde for å stenge grensen mot Russland på Storskog.

Dette har statsminister Erna Solberg avvist som nytteløst, og stenging av grensen er heller ikke blant forslagene som ble lagt frem mandag.

Bakgrunn: Høyres og Frps 15 forslag for å stramme inn asylpolitikken