Eli Hagen raser mot Frps asylpolitikk

<p>– Dette hadde ikke skjedd med ektemannen ved roret! Han hadde ALDRI akseptert det som nå skjer, skriver Karl I. Hagens kone Eli Hagen om flyktningsituasjonen i Norge.<br></p>
– Dette hadde ikke skjedd med ektemannen ved roret! Han hadde ALDRI akseptert det som nå skjer, skriver Karl I. Hagens kone Eli Hagen om flyktningsituasjonen i Norge.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Hvorfor stenger vi ikke grensen ved Storskog mot Russland? Er vi ikke herre i eget hus? Dette skjer altså med FrP i regjering, skriver Hagen på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagens kone Eli er i et innlegg på sin åpne Facebook-side svært kritisk til asylpolitikken som føres av Høyre og Fremskrittspartiet i regjering.

Eli Hagen skriver at hun er opprørt, trist og lei seg over tilstrømmingen av asylsøkere og migranter som kommer til Norge, og hun spør hvorfor ikke grensen ved Storskog mot Russland stenges.

Les også: UDI vil prioritere utsendelse av dem som kommer via Storskog

I innlegget, som ifølge VG ble postet kort tid etter at ektemannen uttalte at grensen til Russland burde stenges, skriver hun blant annet:

«Er vi ikke herre i eget hus?? Dette skjer altså med FrP i regjering! Jeg kjenner ikke igjen det partiet jeg arbeidet for i 30 år i Stortinget! Dette hadde ikke skjedd med ektemannen ved roret! Han hadde ALDRI akseptert det som nå skjer! Hvor lenge skal vi sitte stille å se på at landet vårt blir ødelagt økonomisk?»

Les også: Russisk konsul: – Norge er altfor snille

Rekordmange asylsøkere til Norge forrige uke

Mandag ble det klart at det i forrige uke var ukesrekord for antall asylsøkere som kom til Norge . Totalt 2452 asylsøkere kom til Norge. De fleste var afghanere og den nest største gruppen var syrere.

Bare den siste uken kom 1113 asylsøkere til Norge over grensestasjonen Storskog. Statsminister Erna Solberg mener likevel ikke at det er en løsning å stenge grensen.

– Utfordringen med å stenge grensen er at det ikke løser noe problem. Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen sier at hvis noen ber om asyl, skal vi behandle sakene, sier Solberg til NTB mandag.

Hun minner også om at det meste av den norsk-russiske grensen på 196 kilometer er åpen, bare en liten del er stengt med bom.

Les mer: Solberg ser ingen løsning i å stenge grensen

– Karl I. Hagen ville vist mer handlekraft

Til VG sier Eli Hagen at ektemannen hadde handlet annerledes enn regjeringen om han hadde sittet ved makten.

– Han hadde ikke sittet der stille og sett på det som skjer nå. Han ville vist mer handlekraft og heller tatt problemene i etterkant, sier hun.

Hagen hevder flyktningene som krysser grensen ved Storskog er ressurssterke og at det ikke er de som trenger hjelp av den norske staten.

Frps pressekontakter sier til VG at partiet ikke ønsker å uttale seg om Eli Hagens utspill.

Les også: Norge har drevet hemmelig diplomati for russisk avklaring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus