Er Mannegruppa Ottar virkelig SÅ ille?

Mannegruppa Ottar er lagt ned.
Mannegruppa Ottar er lagt ned. Foto: Skjermdump

Kjære ABC Nyheter, har dere ikke lært at man ikke skal skjære alle over samme kam?

Stemmer: Maiken Hustuft Andersen

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Jeg siterer: «72.000 kvinnevonde menn på vidvanke. Gud hjelpe oss». Er det virkelig 72.000 slike menn i denne gruppen?

Jeg kan faktisk svare på det, og svaret er nei. Jeg kjenner flere menn inne på gruppen, blant annet mannen min, faren til våre to døtre, hjelpepleieren som jobber med funksjonshemmede med sansetap, den mest godhjerta mannen jeg har vært borti. Broren min, svogeren min og venner og bekjente- ingen av disse har noen kvinneundertrykkende holdninger. Jeg kan umulig være den eneste som har så snille menn i livet mitt? Det er faktisk ikke noe mer greit å påstå og å skrive noe slikt på en så stor nyhetskanal- uten saklige kilder og bevis.

Jeg skjønner at Kay er opprørt og føler at det er ett slag i trynet for ytringsfriheten, for det finnes også en kvinnegruppe kalt «hønehjørnet» og denne er ikke noe bedre. Hønehjørnet har også tatt tak – slik som Mannegruppa – etter nakenbilder, utroskapshistorier, navngivning, uthenging osv. Hvorfor blir ikke dette tatt opp i media? Begge gruppene har gjort rette og relativt like valg med innstramming, utestenging og flere administratorer som passer bedre på hva som blir postet.

Administratorene har en stor og viktig oppgave som de gjør frivillig, men i såpass store grupper er det vanskelig å følge med til enhver tid. Ett annet problem i både Hønehjørnet og Mannegruppa Ottar er at etter at ett innlegg er godkjent kan medlemmer kommentere akkurat som de ønsker. Uheldigvis finnes det nettroll og falske brukere som gjemmer seg bak disse profilene for å skape kvalme, diskusjoner og hat. Dette er absolutt ikke greit, men dessverre får vi ikke gjort så mye med dem annet enn å rapportere og ignorere. Det finnes naturligvis mange mennesker som synes «på kanten humor» er veldig morsomt, men hvor grenser går er individuelt og mange har krenkekrakken innenfor rekkevidde. Det fine er at om denne gruppen ikke faller i smak hos en er det veldig enkelt å melde seg ut av gruppen, for å heller finne seg en annen gruppe om en ønsker dette.

La oss takle det på en voksen måte.

Mennene/kvinnene/nettrollene som skrev ekstreme innlegg om Paradise-deltakere, delt bilder eller trusler og hatefulle ytringer er blitt utestengt. De fleste argumentene som er blitt brukt er gamle, og har allerede fått sitt rampelys. Er det riktig at noen få skal ødelegge for alle? Vi tenker jo ikke at alle fra Tyskland er nazister, eller at alle våre nye landsmenn er her for penger og for å drive terror?

Dagens samfunn er for politisk korrekt, misforstå meg rett, men det er gått for langt. Jeg kan ikke en gang si at jeg rydder, vasker, lager mat og er en «husmor» uten at jeg blir bedt om å stå opp for feminisme. Jeg er feminist, jeg er for likestilling, likevel har jeg flere kvinnelige hormoner en mannen min har og jeg ønsker å varte opp og holde orden. Jeg synes ikke noe om at bilder blir spredt, baksnakking eller uthenging- men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke alltid prater fint om folk. Det gjør nok ikke du heller. Vi er mennesker, vi gjør feil, og vi er forskjellige. La oss takle det på en voksen måte.

Bakgrunn: 72.000 kvinnevonde menn på vidvanke. Gud hjelpe oss

Konklusjonen er at innholdet i slike grupper vil være variert, og ikke for alle. Noen menn og kvinner er ekstreme, noen trenger å få oppmerksomhet, koste hva det koste vil. Men sånn er jo verden også? Man liker ikke alt man hører, ser eller smaker og man liker ikke alle man møter. Ta for eksempel kommentarfeltene til de forskjellige nyhetskanalene, det finnes mange sterke, spesielle, frekke og/eller rasistiske meninger der også. Må nyhetskanalene stenge kommentarfeltet for debatt av den grunn?

Eller kanskje de ikke bør publisere på Facebook i det hele tatt? Jeg forstår ikke hvordan folk mener at denne gruppen er så sinnssykt annerledes fra alle de andre gruppene som finnes på internett i dag, og skal denne virkelig forbli steng for godt, bør mange andre grupper (store og små) også bli stengt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært