Marerittstart i VM for hockeygutta

Foto: Maxim Shemetov / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mats Zuccarello og det norske landslaget hadde nok av sjanser mot Danmark, men tapte åpningskampen i ishockey-VM 0-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed må Roy Johansens gutter virkelig heve spillet sitt i resten av VM om de skal være blant verdens 16 beste ishockeynasjoner også neste år. Turneringen i Moskva er Johansens avskjed som norsk landslagssjef, en jobb han har hatt de siste 15 årene.

Med tap mot danskene er sjansen til å ta seg til kvartfinale i dette mesterskapet betydelig svekket, om ikke helt umulig for det norske laget. I stedet blir det skjebnekamper framover mot først Sveits og Kasakhstan og til slutt Latvia på selveste 17. mai. Men først skal de norske iskrigerne ut mot stornasjoner som Tsjekkia, Sverige og Russland.

– Dette var en kjempeviktig kamp, og jeg er skuffet over resultatet. Men danskene hadde en god målvakt. 44 skudd skulle ha vært nok til å score, sa Roy Johansen til NTB etter kampen.

Norge vant skuddstatistikken 44-25, men til liten nytte. Det var danskenes fjerde seier i 16 VM- og OL-møter mellom de to lagene siden 1973.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Zucca ble alene

Norge stilte med NHL-stjernen Mats Zuccarello i rekke med Mats Rosseli Olsen og Anders Bastiansen.

Danskene kunne derimot stille med en egen NHL-rekke. Nikolaj Ehlers, Jannik Hansen og Lars Eller tjener alle til livets opphold i nordamerikansk ishockey.

I det første norske overtallsspillet fikk Zucca vist noe av det som kan bli en resept på hvordan man skal vinne ishockeykamper.

– Jeg er glad for å være tilbake på landslaget, men jeg skulle jo helst sett at det ble seier, sa New York Rangers-spilleren til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmest scoring for Norge i 1. periode var kaptein Ole-Kristian Tollefsen, som traff ramma. Også Andreas Martinsen var nær scoring den danske målvakten så vidt fikk sparktuppen på skuddet. For øvrig etter en flott frispilling av Mathis Olimb.

Tidlig i midtperioden kontret danskene da en norsk back mistet pucken på egen blålinje. Nicklas Jensen fikk det enkelt med å score da han kom alene i blindsonen bak de norske spillerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundspilt

Det norske laget ble også delvis rundspilt da Jesper Jensen satte pucken i krysset godt assistert av Lars Eller.

Norge avsluttet en midtperiode dominert av danskene med å spille 3.05 minutter i overtall, men uten å overliste Sebastian Dahm i det danske målet.

Nordmennene hadde flere gode muligheter i overtall både fem mot fire i flere minutter og fem mot tre. Men ingen klarte å score, og Nicklas Jensen kunne punktere kampen i tomt mål 15 sekunder før slutt.

Det er bare Norge og Russland som ennå ikke har klar å score så langt i VM.