Sejersted med karrierebeste i super-G

Lindsey Vonn vant tre verdenscuprenn på like mange dager i favorittbakken i Lake Louise.
Lindsey Vonn vant tre verdenscuprenn på like mange dager i favorittbakken i Lake Louise. Foto: Sergei Belski / Reuters

Lindsey Vonn dominerer fullstendig for tiden og vant super-G-rennet i Lake Louise med klar margin. Lotte Smiseth Sejersted kjørte sitt beste super-G-renn i verdenscupen.

Vonn vant for tredje gang på like mange dager i Lake Louise, og hun virker utilnærmelig i fartsdisiplinene for tiden.

Amerikanerens seier var aldri i nærheten av å bli truet. Østerrikerne Tamara Tippler og Cornelia Hütter kapret de andre pallplassene, henholdsvis 1,32 og 1,35 sekund bak Vonn.

Sejersted var 1,66 bak Vonn, og bare 0,31 sekunder fra en plass på pallen. Det er tredje gang hun ender på 5.-plass i et verdenscuprenn, som fortsatt er hennes beste plassering.

Comeback etter skade

24-åringen har vært lenge ute med en alvorlig skade, og søndagens gode plassering gledet Claus Ryste, alpinistenes sportssjef.

– Det er lenge siden hun har vært på snø, så dette er et «boost» for henne, sier han til NTB.

Sejersted gjorde comeback i oktober med 32.-plass i storslalåm, og fredagens renn var bare hennes annet etter hodeskaden. Da ble hun nummer 34 i utfor. Lørdag var det nytt utforrenn, og da endte hun på 18.-plass.

– Utforen var ikke all verden for henne, men femteplassen er karrierebeste i super-G, og det var en bra progresjon.

Sejersted debuterte i verdenscupen allerede i 2009. Hun har en del gode plasseringer, men det store gjennombruddet har aldri kommet.

– Det er litt skummelt å spå sånne ting. Hun er ett år eldre og tilbake fra skade. Hun er godt forberedt til sesongen. Potensialet er der, men det siste skrittet er det vanskeligste. Alt ligger til rette, sier Ryste.

70 seirer for Vonn

Vonn opplevde et aldri så lite jubileum søndag. Seieren var hennes 70. i verdenscupsirkuset og hennes 25. i super-G. Hun har vunnet hele 18 ganger i favorittbakken i Lake Louise.

Hun er den første som når 70 seirer blant kvinnene.

– Selv om jeg er blitt eldre, betyr ikke det at jeg har mistet noe av lysten til å vinne og stå fort på ski, sier Vonn, ifølge USA Today.

Ragnhild Mowinckel endte på 28.-plass, 3,11 bak Vonn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus