Åpen for alle - alltid

Northug signerte treårsavtale

Skiforbundet er godt fornøyde med avtalen. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug er enig med Norges Skiforbund om en tre år lang avtale. Dermed går skikongen verdenscup fram til etter OL i 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den løsningen er alle parter fornøyde med. Norges Skiforbund fikk stort sett gjennomslag for sine krav overfor langrennsesset. Avtalen kom i land over en måned på overtid.

Northug og hans støttespillere har de siste ukene forhandlet med forbundsledelsen om en avtale som vil gi 29-åringen muligheten til å gå verdenscuprenn kommende sesong. Søndag kom bekreftelsen om at partene er enige.

– Jeg er glad for at jeg er blitt hørt, og at jeg har fått en treåring avtale med NSF. Avtalen gir meg den sportslige friheten jeg trenger for å vinne flere skirenn og ta flere gull for Norge, sier Northug i en pressemelding.

Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal sier til NTB at han er glad for endelig å ha en avtale på plass.

– Jeg er glad for at vi har fått en løsning på denne lange prosessen. Vi er fornøyd med å ha fått til en langsiktig avtale, som vi også har med de andre utøverne, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var en del utfordringer som måtte på plass med tanke på at vi går fra en ettårig til en treårig avtale, men dialogen har vært god hele veien, tilføyer Oppsal.

Fri i treningsperioden

Nå kan Northug få presentere sine sponsorer utenfor sesongen. Det vil si fra etter påske og fram til åpningshelgen på Beitostølen i tre sesonger framover.

– Nå har vi fått på plass en avtale slik at vi har fått en ro og den forutsigbarheten vi har vært ute etter i forbindelse med ski-VM i Lahti i 2017 og OL i Sør-Korea i 2018, sier Opsal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Petter er viktig for norsk skisport. Han er en profilert person, og det var viktig å få med ham, sier generalsekretæren.

Petter Northug har ikke selv vært med på sluttforhandlingene etter møtet han hadde med skiforbundet for litt over 14 dager siden.

– Vi har forhandlet med hans advokater og hans manager, opplyser Opsal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Striden mellom Northug og Norges Skiforbund har pågått i lang tid. I september gikk forbundet ut og sa at det ikke var aktuelt å gi Northug tilbud om en ny avtale, men snart satte partene seg til forhandlingsbordet igjen.

Røste tilfreds

Også skipresident Erik Røste uttrykker tilfredshet over avtalen som nå foreligger.

– Vi er tilfredse med at Petter Northug nå har akseptert en ny avtale innenfor de rammene som Norges Skiforbund har kunnet tilby ham. Han slutter seg til landslaget gjennom hele sesongen, med de samme rettigheter og forpliktelser som alle andre landslagsløpere, sier han.

Northug hevder han har fått den friheten han har ønsket seg.

– Det er denne langsiktigheten, friheten til selv å organisere min egen hverdag og trening, forsøke nye metoder og løsninger, og ikke minst bygge min egen fremtid, jeg har ønsket meg de siste årene, sier han i pressmeldingen.

29-åringen er for øyeblikket på høydeopphold i Val Senales i Nord-Italia. Snart vender han hjem for å gå sine første konkurranser.

Den norske sesongåpningen på Beitostølen er lagt til helgen 13.-15. november. Søndag ble det i tillegg kjent at Northug skal delta i svenskenes langrennsåpning i Bruksvallarna helgen etter.