Meny

Isabell Pedersen utslått tross ny personlig rekord

Isabelle Pedersen under heatkvalifiseringen på 100 meter tidligere denne uken. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Isabelle Pedersens satte personlig rekord med 12,86 på 100 meter hekk i semifinalen i friidretts-VM fredag, men det holdt likevel ikke til finaleplass.

Jenta fra Bergen senket sin egen pers med to hundredeler, og hun løp ett tidel bedre enn under heatkvalifiseringen fredag.

Pedersen ble nummer fire i heat 1, men tiden var ikke blant de to beste som ikke kvalifiserte seg til finalen som nummer 1 eller 2 i de totalt tre semifinalene.

Pedersens innsats var mer enn godkjent, og ett av få norske lyspunkt i konkurransene i Fugleredet. Den tidligere junior- og ungdomsverdensmesteren fikk ut sitt ytterste da det gjaldt som mest, og da er det lite å klage på.

Les også: Inge­brigt­sen satt ut av britisk hælspark

Det var bare sju utøvere som var raskere enn henne, og hun hadde lik tid med Shermaine Williams fra Jamaica som tok seg direkte videre til finalen som nummer to i heat 3.

12,81 hadde holdt til en finaleplass. Isabelle Pedersen var altså bare fem hundredeler unna.

– Det var kanskje det tøffeste heatet, men jeg er kjempefornøyd. Det er pers. Vi har gjort det vi skulle, sa Pedersen til NRK.

Les også: Makt­de­mon­stra­sjon av Bolt på 200 meter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus