Meny

Okparaebo slo til med sitt livs løp

Ezinne Okparaebo kom på 4 plass i sitt heat på tiden 11,12, som er årsbeste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ezinne Okparaebo mente 11,12 på 100-meteren i motvind i Fugleredet søndag var «helt sykt». Hun gikk til semifinalen med god margin.

Hun kvalifiserte seg riktignok ikke direkte, for hun ble bare nummer fire i heatet sitt, men likevel holdt tiden til 12.-plass totalt av de 24 som fikk plass i semifinalen mandag.

– Dette er egentlig helt sykt. At jeg skulle klare dette i motvind er utrolig bra. Dette er nok det beste løpet jeg har gjort noensinne, sa Okparaebo til NTB etter at forsøket på 100-meteren var over.

Hun fikk en knallstart og var med og kjempet helt i teten hele veien.

– Jeg fikk en veldig bra start i dette løpet og klarte meg greit mot slutten, kommenterte hun selv. Da ble hun også spurt om hvorfor hun ristet litt på hodet etter å ha passert målstreken.

– Gjorde jeg virkelig det? Ja, det kommer vel av at det alltid er noe jeg kan gjøre bedre, men jeg vil ikke si noe om hva det var i dette løpet, sa hun etter å ha slått fast at hun var greit videre til semifinalen.

– Flott løp

Sportssjef Ronny Nilsen fikk endelig litt å smile over etter mange nedturer søndag.

– Vi tar med oss de hyggelige tingene som skjer også, og det var virkelig et flott løp Ezinne presterte i dette forsøket. Hun løper inn til 11,12 i motvind. Det er et kjemperesultat, jublet sportssjefen til NTB.

– Det er helt klart at hun er i form, men jeg tror nok hun må ned mot 11,00 for å nå finalen. Etter dette løpet er jeg ikke i tvil om at hun kan ha det inne. Nå gjelder det bare at hun tar med seg godfølelsen videre i mesterskapet, mente Nilsen

– Jeg synes Ezinne sprudler litt på samme måte nå som hun gjorde i London-OL i 2012. Da klarte hun 11,10 og satte norsk rekord i semifinalen. Hun virker sterkere nå, og at hun var i god form, så vi under NM. Da klarte hun jo 11,19 under langt fra gode forhold, forklarte sportssjefen.

Nervøs

– Da jeg kom inn til fjerdeplassen i heatet mitt var jeg litt nervøs, for det var jo bare de tre beste som automatisk gikk videre. Men jeg var nær på en løper som Murielle Ahouré, og da visste jeg at tiden måtte være god, fortalte Okparaebo.

– Dette kan virkelig bli bra, men først og fremst gjelder det å nullstille for i morgen, sa hun smilende. Samtidig forklarte hun at selv om formen ikke har vært så god tidligere i år, så visste hun at det sto bra til rent formmessig nå.

– Vi har klart å prikke inn formen på en glimrende måte, og nå går jeg inn i min egen lille boble til mesterskapet er over, sa Okparaebo.

Hun plukket ut amerikanske Tori Bowie og Shelly-Ann Fraser-Pryce fra Jamaica som de største gullkandidatene ved siden av seg selv, som hun smilende sa det på pressetreffet fredag, og Bowie og Fraser-Pryce leverte de to beste tidene i forsøket søndag. Begge hadde 10,88.

I heatet til Okparaebo, det tredje, var det Michelle Lee Ayhe fra Trinidad og Tobago vant heatet med 10,98 sekunder. Også Ivet Lalova-Collio og Murielle Ahouré slo den norske sprintdronningen.

Semifinalen på 100 meter for kvinner går mandag.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus