Dramatisk da Viking slo Bodø/Glimt

Viking slo Bodø/Glimt lørdag og rykket opp på 3.-plass. Her er Makhtar Thioune (t.v.) og Henrik Furebotn i duell. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix) Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Vidar Nisja ble den store helten da Viking gikk fra 0-1 til 2-1 på hjemmebane lørdag kveld. Viking overnatter på medaljeplass, mens Glimts seiersrekke endte på seks kamper.

Nisja har slitt benken mye denne sesongen og sto bare med ett seriemål før lørdagens kamp, men kom inn fra benken og avgjorde like før slutt for Viking.

– Jeg er med på å snu kampen, og jeg scorer også målet som avgjør. Det kan ikke bli bedre, sa en smilende Nisja til C More like etter kampslutt.

Fitim Azemi hadde gitt Glimt ledelsen etter 54 minutter, og akkurat da var nordlendingene på vei mot sin syvende strake seier.

Bare ni minutter senere laget keeper Pavel Londak straffe med en klønete inngripen, og André Danielsen var kald fra straffemerket.

– Litt surt

Mot slutten hadde begge lag sjanser, og to minutter før slutt dukket Nisja opp på rett sted til rett tid og satte inn vinnermålet.

– Typisk Vidar Nisja, sa Jonevret.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen var ingen slagen mann, til tross for at seiersrekken røk.

– Det er selvfølgelig surt og litt tilfeldig da vinnermålet kommer. Vi ble presset mot slutten, men hadde mange overganger siden de blottet seg. All honnør til spillerne, for de ga alt de hadde, sa han.

På medaljeplass

Viking var det siste laget som slo Glimt før de satte i gang med sin vanvittige marsj fra bunnstriden.

– Det var ingen god kamp av oss, men vi får med oss tre poeng. Det er et Viking-år, sa Jonevret.

Seieren gjør at Viking rykker opp til 3.-plass etter 20 kamper. De blir riktignok passert dersom Vålerenga slår serieleder Rosenborg søndag, men at siddisene er med i medaljekampen er det ingen tvil om.

Glimt ligger på 8.-plass, ti poeng foran kvalifiseringsplassen.