Arsenal større gullutfordrer enn på lenge

Arsenal er større gullutfordrer i Premier League enn på mange år. Kan 2015/16 bli Arsène Wengers å igjen? Foto: Paul Hackett (Reuters / NTB scanpix)
Arsenal er større gullutfordrer i Premier League enn på mange år. Kan 2015/16 bli Arsène Wengers å igjen? Foto: Paul Hackett (Reuters / NTB scanpix) Foto: Paul Hackett / Reuters

Arsène Wenger ønsker ikke å gi seg i Arsenal før klubben har gjeninntatt tronen som Englands beste klubb. Denne sesongen er muligheten for seriegull større enn på lang tid.

London-klubben hadde en knallsterk avslutning forrige sesong. På de siste 14 kampene ble det kun ett tap – 0-1 mot Swansea. I siste halvdel av sesongen ble det totalt tre tap og Arsenal sto imot de andre topplagene.

– Etter seks kamper var vi 11 poeng bak Chelsea. Vi endte 13 poeng bak Chelsea. Det betyr at avgjørelsen falt etter seks kamper, sa Wenger.

Wenger har ikke vært den mest aktive på overgangsmarkedet i sommer, men har kanskje gjort den viktigste signeringen på lang tid. Den solide målvakten Petr Cech skal vokte buret kommende sesong. Tsjekkeren kan redde mange poeng.

– Han er veldig seriøs, han trener bra og har ingen store problemer. Han har en skremmende tilstedeværelse, det er sikkert. Med han bakerst ser målet lite ut. Det er en slik karisma han har, sa Wenger til klubbens hjemmeside.

Bedre defensivt

Ikke siden 2007/08-sesongen slapp Arsenal inn færre mål i Premier League enn hva de gjorde i den forrige. Med 36 innslupne mål var det kun Chelsea og Southampton som hadde mindre baklengsmål.

Wenger har fått beholde samtlige forsvarere, i tillegg til at målvakt Cech har blitt hentet inn. Det kan tale for lite scoringer feil vei også kommende sesong. Blant andre har Laurent Koscielny vært glimrende i oppkjøringen sammen med Per Mertesacker i midtforsvaret.

– I min tid her har vi byttet ut mange spillere, men de siste årene har vi fått inn mange spillere med god kvalitet og som har et godt teknisk nivå. Vi har beholdt vår mentalitet, og hvert år er filosofien den samme, det er filosofien til Wenger, sa Koscielny.

Det er ingen tvil om at Wenger en periode måtte jobbe med defensive. I 2010/11- og 2011/12-sesongen slapp Arsenal inn 43 og 49 mål. Siden har manageren strammet opp bakover på banen, noe som resulterte i den gode defensive sesongen i 2014/15.

Store forventninger

Premier Leagues lengstsittende manager har til tider opplevd stort press etter trofétrøke fra 2004/2005-sesongen. I 2013/14-sesongen klarte han endelig å tilfredsstille supporterne gjennom å vinne FA cupen. Forrige sesong gjentok han triumfen.

– Forventningene er veldig høye og det er forståelig, har manageren uttalt.

Så langt har det blitt tre førsteplasser i serien etter at Wenger kom til Arsenal i 1996. Kommende sesong håper han å lede «The Gunners» til sin første ligatittel. Den siste kom i 2003/04-sesongen. Franskmannen har dratt sammenligninger mellom nåværende tropp og stallen fra forrige gullsesong.

– Det er helt sikkert den mest erfarne troppen siden 2004. Det er en bedre balanse mellom talent og erfaring. Vi har alltid hatt talentfulle lag, men når man kommer til april, trenger du erfaring, sa Wenger.

Personvernpolicy