Rørt Geschke sikret Tyskland sin femte etappeseier

Giant-Alpecin rytter Simon Geschke stakk av med seieren på den 17. etappen av årets Tour De France.
Giant-Alpecin rytter Simon Geschke stakk av med seieren på den 17. etappen av årets Tour De France. Foto: Eric Gaillard / Reuters

Simon Geschke vant den 17. etappen i Tour de France da rytterne beveget seg inn i Alpene. Tyskeren sikret hjemlandet sin femte seier i årets ritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tyske rytterne har hatt et glimrende Tour de France. André Greipel har vunnet tre etapper, mens Tony Martin står med en seier, i tillegg til å ha båret den gule ledertrøya på tre etapper.

Onsdag var det Geschke sin tur til å fortsette Tysklands suksess i rittet etter å ha vært i brudd hele dagen, før han rykket fra bruddkameratene. 29-åringen har aldri tidligere vunnet en etappe i de tre store treukersrittene. På den første alpeetappen kom han alene til mål. Han vant foran Andrew Talansky. Rigoberto Urán ble nummer tre.

– Det min tredje seier i karrieren. Jeg har drømt om dette i 15 år, sa Geschke som måtte avbryte seiersintervjuet oppløst i gledestårer.

Contador falt

Alberto Contador tapte mye tid sammenlagt. Spanjolen var offensiv opp Col d'Allos, men gikk i bakken på vei ned fjellet. Da mistet den tidligere Tour de France-vinneren mye tid på feltet med favorittene. I mål var han over to minutter bak Chris Froome.

– Hjulet hans glapp etter hump. Det var en veldig teknisk nedoverbakke, sa lagkamerat Michael Rogers.

Lederen Froome og toer Nairo Quintana kom likt i mål i Pra Loup. Bak fulgte Alejandro Valverde, mens Vincenzo Nibali var fjerdemann av sammenlagtkanonene.

Flere av rytterne topp ti før onsdagens etappe tapte mye tid. Robert Gesink klatret til 6.-plass, mens Mathias Frank ligger på 8.-plass etter å ha vært med i onsdagens utbrudd.

Van Garderen brøt

Treer i sammendraget, Tejay van Garderen, måtte bryte rittet onsdag på grunn av sykdom. Amerikaneren gikk av sykkelen oppløst i tårer. Også verdensmester Michal Kwiatkowski kom heller aldri til mål.

Det betydde at Alejandro Valverde overtok 3.-plassen sammenlagt.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff trillet inn til 154.- og 156.-plass. Den norske duoen var 29 minutter og 54 sekunder bak vinneren.

Tour de France fortsetter torsdag med en 186,5 kilometer lang fjelletappe fra Gap til Saint-Jean-de-Maurienne.

Personvernpolicy