Kristoff tror på vinnersjanser

Alexander Kristoff spår en tøff etappe tirsdag, men tror han kan henge med og kjempe om seieren.
Alexander Kristoff spår en tøff etappe tirsdag, men tror han kan henge med og kjempe om seieren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff (28) har ikke alltid gjort det like skarpt på brostein, men mener at han har reelle vinnersjanser under tirsdagens 4. etappe i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg håper å markere meg i dag, men det er først i morgen (onsdag) at de virkelige spurtetappene begynner, sier Kristoff til NTB tirsdag formiddag.

Etappen fra Seraing i Belgia til Cambrai i Frankrike er 203 kilometer lang, og til sammen sju partier med brostein utgjør 13,3 kilometer av den.

– Ikke så ille

Han trivdes ikke spesielt godt på brosteinen i fjorårets Tour, men skal gjøre alt for å henge med på det vanskelig underlaget tirsdag.

– Det blir spennende. Vi er klare! Det første brosteinspartiet kommer ganske tidlig, så det er de seks siste som gjelder sånn sett, påpeker nordmannen.

Da NTB snakket med Katjusja-stjernen rett etter mandagens etappe, var han klar på at brosteinsetappen kunne ha vært verre enn det den er.

– Det er ikke som Paris-Roubaix, og hvis det ikke regner, som det gjorde i fjor, så er det ikke så ille. Det er bare 13,3 kilometer med brostein. Det kan skille litt, men det blir nok ikke altfor store avstander, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svekket lag

Både Katjusja-ledelsen og Kristoff selv er klar på at han har vinnersjanser på den 4. etappen, noe som betyr at 28-åringen slipper å tenke mye på å hjelpe lagkompisene.

– Jeg kan kjøre for meg selv. Jacopo (Guarnieri) og Luca (Paolini) skal kjøre for meg i dag, men så klart skal vi prøve å få med oss Rodriguez så godt det lar seg gjøre, sier Kristoff.

Katjusja-rytteren er imidlertid klar på at mandagens dramatiske velt også har skapt uventede problemer for laget. Hjelperytter Dimitri Kozontsjuk var blant flere som måtte gi seg etter å ha skadd seg stygt. I tillegg sliter lagkompis Marco Haller med store smerter.

– Haller kommer nok til å slite litt i dag på brosteinen. Han har vondt i håndleddet. Jeg tror ikke det er brukket, men han har i hvert fall slått seg godt. Vi kommer til å bruke han før brosteinspartiene, sier Stavanger-mannen og legger til:

– Det er også et lite slag i trynet at Kozontsjuk er ute, men han var heldigvis ikke den viktigste i opptrekket. Vi skal gjøre vårt beste uten.