Tour de France:Rohan Dennis slo favorittene på tempoåpningen

Edvald Boasson Hagen ble best av de norske på tempoetappen i Tour de France lørdag. Den norske mesteren endte likevel langt bak. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Edvald Boasson Hagen ble best av de norske på tempoetappen i Tour de France lørdag. Den norske mesteren endte likevel langt bak. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix) Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske Rohan Dennis vant åpningsetappen i Tour de France lørdag. Han var fem sekunder raskere enn tyske Tony Martin på den 13,8 km lange tempoetappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etappen var helt flat, men hadde også sine utfordringer ettersom den gikk på svingete bygater i Utrecht. BMC-rytteren Dennis hadde en snitthastighet på over 55 km/t.

Sveitseren Fabian Cancellara fra Sveits ble nummer tre, men var seks sekunder bak.

– Alt ble perfekt. Jeg valgte å starte tidlig slik at de andre måtte jakte på mine tider. Den taktikken lyktes, sa Dennis.

25-åringen fra Adelaide er den syvende australske rytteren som får sykle i den gule ledertrøyen i Tour de France.

Langt bak

Edvald Boasson Hagen ble best av de norske syklistene på 52.-plass. Den ferske norske mesteren både i tempo og fellesstart var 59 sekunder bak vinneren.

Alexander Kristoff var 1.08 minutter bak Dennis og kom på 71.-plass.

– Det gikk ikke så fort som jeg hadde håpet og forventet. Akkurat nå var det ikke mye sprut i beina, men det er tre uker igjen, sa Boasson Hagen til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed synes det klart at de norske syklistene har små sjanser til å sykle i den gule ledertrøyen selv om de skulle vinne på de flate etappene som følger.

God Nibali-start

Av sammenlagtfavorittene var det tittelforsvarer Vincenzo Nibali som kom best fra det. Italieneren rullet inn til 22.-plassen, 43 sekunder bak Dennis. Chris Froome fra Storbritannia, som vant Touren i 2013, var 50 sekunder bak, mens spanske Alberto Contador, som jakter sin tredje Tour de France-seier, var 58 sekunder bak.

Den store utfordreren Nairo Quintana fra Colombia var 1.01 minutter bak.

Rittet avsluttes i Paris 26. juli.