Stabæk jakter europaligaplass – i Fredrikstad

Stabæk-trener Billy McKinlay må spille torsdagen europaligakvalifisering i Fredrikstad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Stabæk-trener Billy McKinlay må spille torsdagen europaligakvalifisering i Fredrikstad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stabæk tar torsdag imot walisiske Connah's Quay Nomads til returoppgjør i europaligakvalifiseringen etter 0-0 i første kamp, men eliteserielaget får ikke hjelp av kjente omgivelser på Nadderud.

Bæringene må nemlig betale over 100.000 kroner for å spille kampen på Fredrikstad Stadion etter at Nadderud ble ikke godkjent av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Det er en avgjørelse man skjønner lite av i Stabæk etter at man så hvilke forhold som rådet i den første kampen i Wales, skriver Budstikka.

Også motstanderen måtte i likhet med Stabæk låne en bane av en konkurrent, men heller ikke denne var i nærheten av Nadderuds standard, hevder Jon Tunold, daglig leder i Stabæk.

– Jeg må si at jeg er overrasket over at det går an å tolke det så forskjellig med to arenaer. De fikk ikke godkjent sin egen arena og måtte låne areaen hvor også et annet lag fra Wales skal spille. Denne arenaen er ikke i nærheten av å holde samme standard som Nadderud, sier Tunold til Budstikke. Han legger til at det blant annet ikke var kampur eller resultattavle.

Det blir også en økonomisk belastning for eliteserieklubben. Totalt koster det klubben over 100.000 kroner å flytte kampen til Fredrikstad.

– For oss er det penger. Det blir en utgift, samtidig er det noe med ikke å kunne spille hjemme på vår egen arena. Det verste med dette er for publikum, vi ønsker å spille på en arena i nærheten av der vårt publikum bor og spille for flest mulig, sier Tunold.

Les også: Fotball stanset kirkelige seremonier på Island

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus