Van Gaal: – Lingard fortjente det

Jesse Lingard gratuleres med sitt første Manchester United-mål av Daley Blind. Foto: Andrew Yates (Reuters / NTB scanpix)
Jesse Lingard gratuleres med sitt første Manchester United-mål av Daley Blind. Foto: Andrew Yates (Reuters / NTB scanpix)

Manchester United-trener Louis van Gaal var glad på Jessie Lingards vegne etter 22-åringens første mål i United-trøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lingard satte inn ledermålet mot West Bromwich etter 52 minutter. På halv volley plasserte han ballen med innsiden utakbart til venstre for keeper Boaz Myhill. 22-åringen jobbet utrettelig kampen gjennom og var blant Uniteds fremtredende spillere. På overtid sørget Juan Mata for 2-0-seier på straffe.

– Jessie scoret et fantastisk mål. Jeg er veldig glad på hans vegne fordi han fortjente det. Han spilte veldig godt i dag, sa van Gaal om Lingard til Manchester Uniteds offisielle TV-kanal.

Saido Berahino hadde alle tiders mulighet til å bringe balanse i regnskapet etter 75 minutter. Fra fem meter klarte han kunststykket å heade et innlegg over mål i en situasjon der han var helt upresset.

Seieren gjør at Manchester United med sine 24 poeng er kun ett poeng bak byrival og serieleder Manchester City.

Louis van Gaal var godt fornøyd med tre poeng før landslagspausen.

– Alle som har spilt fotball vet at det er vanskeligst å score på godt organiserte lag som fokuserer på det defensive. Den eneste måten å spille mot slike lag, er slik vi gjorde det – ved å være tålmodig. Etter pausen ble West Bromwich mer slitne, og da kom også sjansene. Scoringen endret kampen, noe som gjorde at vi fikk mer rom, sa han til BBC Sport etter kampslutt.

Mata matchvinner

Anthony Martial ble felt da han var alene gjennom på overtid, noe som endte med marsjordre for West Bromwich-stopper Gareth McAuley. Mata var sikker fra ellevemetersmerket.

– Jeg synes vi spilte god fotball i første omgang. Vi visste at West Bromwich ville forsvare seg og se etter Salomón Rondón på kontringer. Vi var tålmodige nok. Selvfølgelig ønsket vi å angripe, men noen ganger kan du ikke det på grunn av motstanderen, sa Mata til BBC Sport.

18-årig debutant

Cameron Borthwick-Jackson fikk plass på benken i mangel på backalternativer hos hjemmelaget. Van Gaal uttalte før kampen at en skade på blant andre Marouane Fellaini gjorde at han måtte se til U19-laget etter forsterkninger.

– Jeg snakket med reservelagstreneren og spurte hvem som kunne få være med. Jeg trengte backup på backplass, og Cameron Borthwick-Jackson kan gjøre jobben.

Etter 76 minutter spilt fikk 18-åringen sin ilddåp. Marcos Rojo levde farlig etter et gult kort og gikk ut til fordel for debutanten. 18-åringen ble ikke satt på de store prøvene defensivt, og gjorde sin jobb.

Personvernpolicy