Bohinen etter nedrykk: – Har utøvet rollene for dårlig

Sandefjord-trener Lars Bohinen har forlenget kontrakten med klubben, og blir med ned i 1. divisjon etter at nedrykket fra eliteserien var klart søndag.
Sandefjord-trener Lars Bohinen har forlenget kontrakten med klubben, og blir med ned i 1. divisjon etter at nedrykket fra eliteserien var klart søndag. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For Sandefjord venter 1. divisjon neste sesong. Det har trener Lars Bohinen planlagt for i flere uker, selv om han lenge håpet det skulle gå andre veien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandefjord gikk på sitt 21. tap for sesongen da Strømsgodset ble for sterke søndag. Med 1-2-tap på eget gress var alt håp om fortsatt spill i eliteserien neste sesong ute for de røde og blå.

– Jeg tenker ikke så mye på nedrykket akkurat nå. Vi har hatt hodet i 2016 lenge. Vi har planlagt for 1. divisjon de siste ukene, og så har vi håpet at vi skulle unngå det. Men nå er vi der, så da har vi brukt tida godt de siste par ukene, sier Bohinen til NTB.

Formasjonen

Sandefjord har hovedsakelig spilt med tre mann bak denne sesongen.

Bohinen har fått kritikk for systemet, men 45-åringen lot seg ikke påvirke. I mai sa han at han heller ville rykke ned med den spillestilen, enn å gå inn og endre noe fordi andre ønsket det. Også etter nedrykket holder han fast på filosofien.

– Jeg tror bare at vi har utøvet rollene våre for dårlig. Vi har ikke klart å være så defensivt solide som i fjor. Naturligvis så er det høyere nivå i år, og vi har blitt straffet for feil vi har gjort, sier Bohinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå skal vi analysere og evaluere denne sesongen. Så skal vi trekke konklusjoner som forhåpentligvis gjør at vi blir bedre til neste år, fortsetter han.

Les også: Stabæk vil ha svar av Bob Bradley innen to uker

Stallen

Mot Strømsgodset stilte Sandefjord med en benk bestående av fire spillere. En keeper og tre utespillere. Bohinen synes ikke at han har hatt for få spillere til disposisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke for tynn stall i antall spillere, men vi har hatt for mange skader. Vi er nok for lette i den tjukke enden av stallen.

Les også: Ingebrigtsen etter målfest på Lerkendal: – En enorm glede

Toppscoreren

I starten av september solgte Sandefjord toppscorer Pål Alexander Kirkevold til danske Hobro. 25-åringen hadde da scoret åtte mål på 21 kamper denne sesongen, to mål mer enn nærmeste Sandefjord-spiller.

– Hvor mye hadde salget av Kirkevold å si?

– Det blir bare spekulasjoner. Vi valgte å selge han, og synes det var god klubbpolitikk. Jeg tror med fasit i hånden nå at det hadde vært lite sannsynlig for ham alene å hjelpe oss ut av dette her, svarer Bohinen.

Les også: Jonevret etter stortap mot Molde: – Det var litt flaut. Dette var julaften