Fæl keepertabbe ga Godset-seier

Pavel Londak var uheldig lørdag.
Pavel Londak var uheldig lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Bodø/Glimt sløste med sjansene borte mot Strømsgodset. I annen omgang rotet Pavel Londak det til med en keepertabbe og da scoringene rant inn like før slutt, endte det 3-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godset hadde ikke sin beste dag hjemme mot Bodø lørdag, men tilkjempet seg likevel tre svært viktige poeng i medaljekampen. Det var ganske utrolig at gjestene ikke ledet etter den første omgangen. Den var riktignok ganske sjansefattig, men Trond Olsen hadde en utrolig mulighet til å sende Glimt i ledelsen.

Etter 30 minutter ble vingen spilt igjennom. Veteranen rundet keeper Espen Bugge Pettersen, men alene foran åpent bur fra åtte meter, skjøt Olsen over og utenfor mål med høyrefoten.

– Jeg skjøt utenfor. Helt utrolig at det går an, sa Olsen til CMore i pausen.

Londak-tabbe

I annen omgang skjedde det langt mer, men det var en gavepakke som skulle gi det første målet. Lars-Christopher Vilsvik la inn fra høyre. Legget så ut til å være en enkel sak for Londak, men plutselig rotet estlenderen ballen inn i eget mål.

– Det var et vanlig innlegg, men ballen stusset og ble litt høy. Det ventet jeg ikke og den går i mål. Etter feilen blir det vanskelig å snu det. Dette er vanskelig for meg, sa Londak.

Etter scoringen presset Bodø på for utligning og kom til flere sjanser, men Bugge Pettersen gjorde en god jobb i målet. På slutten ble bortelaget for overmodige og vertene punkterte kampen.

– All honnør til spillerne. Vi tar over kampen etter 0-1. Bugge Pettersen hadde et par kjemperedninger. Prestasjonen er jeg veldig fornøyd med, men resultatet er jeg misfornøyd med. Vi er litt skuffet, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Pedersen scoret

Marcus Pedersen scoret sitt sjette mål på like mange kamper tre minutter før slutt. Spissen snek seg inn bak Bodø-forsvaret og satte ballen i mål. To minutter senere banket Marco Tagbajumi inn 3-0. Morten Konradsen laget et trøstemål ett minutt på overtid med en heading etter corner.

– Det er litt tilfeldig. Vi har marginene med oss når vi trenger det. Vi gjør en dårlig kamp. Vi er slappe, upresise og har dårlige bevegelser. Vi står bra opp i duellspillet, men eget spill er ikke bra nok i dag, sa Bugge Pettersen.

Godset klatrer med seieren opp på tredjeplass på tabellen og setter press på Viking og Odd foran deres kamper mot Rosenborg og Sarpsborg søndag.

Personvernpolicy