Fæl keepertabbe ga Godset-seier

Pavel Londak var uheldig lørdag.
Pavel Londak var uheldig lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimt sløste med sjansene borte mot Strømsgodset. I annen omgang rotet Pavel Londak det til med en keepertabbe og da scoringene rant inn like før slutt, endte det 3-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Godset hadde ikke sin beste dag hjemme mot Bodø lørdag, men tilkjempet seg likevel tre svært viktige poeng i medaljekampen. Det var ganske utrolig at gjestene ikke ledet etter den første omgangen. Den var riktignok ganske sjansefattig, men Trond Olsen hadde en utrolig mulighet til å sende Glimt i ledelsen.

Etter 30 minutter ble vingen spilt igjennom. Veteranen rundet keeper Espen Bugge Pettersen, men alene foran åpent bur fra åtte meter, skjøt Olsen over og utenfor mål med høyrefoten.

– Jeg skjøt utenfor. Helt utrolig at det går an, sa Olsen til CMore i pausen.

Londak-tabbe

I annen omgang skjedde det langt mer, men det var en gavepakke som skulle gi det første målet. Lars-Christopher Vilsvik la inn fra høyre. Legget så ut til å være en enkel sak for Londak, men plutselig rotet estlenderen ballen inn i eget mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var et vanlig innlegg, men ballen stusset og ble litt høy. Det ventet jeg ikke og den går i mål. Etter feilen blir det vanskelig å snu det. Dette er vanskelig for meg, sa Londak.

Etter scoringen presset Bodø på for utligning og kom til flere sjanser, men Bugge Pettersen gjorde en god jobb i målet. På slutten ble bortelaget for overmodige og vertene punkterte kampen.

– All honnør til spillerne. Vi tar over kampen etter 0-1. Bugge Pettersen hadde et par kjemperedninger. Prestasjonen er jeg veldig fornøyd med, men resultatet er jeg misfornøyd med. Vi er litt skuffet, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pedersen scoret

Marcus Pedersen scoret sitt sjette mål på like mange kamper tre minutter før slutt. Spissen snek seg inn bak Bodø-forsvaret og satte ballen i mål. To minutter senere banket Marco Tagbajumi inn 3-0. Morten Konradsen laget et trøstemål ett minutt på overtid med en heading etter corner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er litt tilfeldig. Vi har marginene med oss når vi trenger det. Vi gjør en dårlig kamp. Vi er slappe, upresise og har dårlige bevegelser. Vi står bra opp i duellspillet, men eget spill er ikke bra nok i dag, sa Bugge Pettersen.

Godset klatrer med seieren opp på tredjeplass på tabellen og setter press på Viking og Odd foran deres kamper mot Rosenborg og Sarpsborg søndag.