Mjøndalen fortsetter å slite borte

Mjøndalens Amahl Pellegrino (t.v.) i aksjon mot gamle lagkamerater på Åråsen lørdag.
Mjøndalens Amahl Pellegrino (t.v.) i aksjon mot gamle lagkamerater på Åråsen lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mjøndalen står fortsatt uten borteseier i eliteserien etter 0-3-tapet på Åråsen lørdag. Fred Friday, Erling Knudtzon og Malaury Martin scoret Lillestrøms mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mjøndalen tok sin forrige borteseier i eliteserien nettopp på Åråsen så langt tilbake som i 1992. Lørdag ble laget effektivt ganske enkelt kontret i senk.

Laget ligger utsatt til på sin kvalifiseringsplass med 20 poeng, mens LSK har 35 poeng på sikker grunn.

Lillestrøm fikk kampen inn i sin gate. Taktikken var å ligge lavt og satse på kontringer. Allerede etter ni minutter kom det første målet imot. Imoh Fred Friday sto for 1. omgangs eneste mål da han fikk pirket ballen over streken.

LSKs ensomme spiss Erling Knudtzon økte til 2-0 etter en kontring med 20 minutter igjen av kampen. Malaury Martins mål til 3-0 var også en resultat av en effektiv kontring.

Seier nummer 500

Seieren var lagets femte kamp uten baklengs denne og ifølge LSK-statistikken lagets 500 seier i toppseriesammenheng.

– Det var en god dag for Lillestrøm. Vi fikk utnyttet kontringene med mange baller i bakrommet, sa Erling Knudtzon til C More.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var bittert. Vi hadde mange sjanser vi kan sette og så slipper vi inne slike lette mål, sa Mjøndalen-backen Joachim Solberg Olsen.

Klasseforskjell

Mjøndalen var gode før pause, men fikk store problemer etter sidebyttet.

– Vi er dårlige i 2. omgang. Vi forsvarer oss svakt som følge at vi blir slitne. De kommer mange ganger inn bak oss. Jeg er fornøyd med 1. omgangen, men i annenomgangen var det klasseforskjell, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen.