Cantona lover flyktninger husly

Eric Cantona er en legende i Manchester United. Franskmannen la opp i 1997. Siden da har han jobbet som skuespiller.
Eric Cantona er en legende i Manchester United. Franskmannen la opp i 1997. Siden da har han jobbet som skuespiller. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Manchester United-legenden Eric Cantona (49) ønsker å hjelpe flyktninger. Franskmannen vil tilby mat og tak over hodet i Marseille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cantona kom med lovnaden i et intervju med fransk radio tirsdag.

– Jeg organiserer dette med myndighetene i Marseille. Jeg ønsker å tilby et lite hus med en hage, men også mat. Hvis man huser mennesker uten jobb, trenger de også noe å spise. Jeg vil tilby dem mat og husly i minst to år, sa 49-åringen til radiostasjonen France Inter.

Cantona fortalte at den pågående flyktningkatastrofen har minnet ham på at hans egne besteforeldre måtte flykte fra Franco-regimet i Spania.

– Besteforeldrene mine var spanske republikanere. De måtte krysse Pyreneene til fots. Den historien har definitivt spilt en rolle for dette initiativet, sa Cantona om hjelpen han ønsker å bidra med.

Cantona la opp som fotballspiller i en alder av bare 30 år. Siden han la fotballstøvlene på hyllen i 1997 har han jobbet som skuespiller i Frankrike.

Personvernpolicy