Kanes måltørke fortsetter

Tottenhams Harry Kane i duell med Evertons Gareth Barry på White Hart Lane lørdag. Foto: Toby Melville / Reuters

Tottenham-spiss Harry Kane (22) fikk en gedigen mulighet til å score sitt første mål for sesongen mot Everton lørdag, men mislyktes alene mot keeper. En underholdende kamp endte til slutt 0-0.

Kane scoret hele 21 seriemål for Tottenham i Premier League i fjor, men i år har han fortsatt ikke fått hull på byllen.

22-åringen burde imidlertid ha fått nettsus etter 23 minutters spill lørdag. En nydelig gjennombruddspasning fra lagkamerat Ryan Mason sendte Kane alene mot keeper, men fjorårets spisskomet tapte duellen mot Evertons Tim Howard.

Etterpå holdt Kane hendene foran ansiktet i skuffelse.

Friske takter fra Spurs

Tottenham, som hadde initiativet i oppgjøret fra start av, fikk kampens første gode sjanse på White Hart Lane. Nabil Bentaleb fikk ballen ved hjørnet av 16-meteren, men skuddforsøket gikk like utenfor mål.

Like etter fikk Everton en god mulighet ved Tom Cleverley. Midtbanespilleren fikk tid og rom utenfor Spurs-boksen, men skuddet gikk rett på vertenes keeper Hugo Lloris.

Kanes mulighet var imidlertid omgangens aller største, men nettsus ble det altså ikke. Dermed var det målløst til pause.

Økte presset

Etter hvilen tok Tottenham enda mer over. Både Ryan Mason og nevnte Kane fikk hver sin store mulighet, men uten å lykkes. Kane sendte riktignok ballen i mål etter 76 minutter, men ble da korrekt avvinket for offside.

Everton yppet seg også tidvis. Arouna Koné var centimeter unna scoring da han møtte et innlegg fra venstre med pannebrasken et kvarter før slutt. Hjemmelagets burvokter Hugo Lloris pustet lettet ut da ballen strøk utsiden av høyre stolpe.

Tross to angrepsvillige mannskap ble det ingen scoringer. Hjemmelaget presset på i sluttminuttene, men fikk ikke uttelling.

Dermed har Tottenham kun tatt tre poeng på sine første fire seriekamper. Everton har tatt fem poeng.

Gjestenes Tom Cleverley måtte for øvrig forlate banen like før pause. Den tidligere Manchester United-spilleren gikk i bakken i en duell med vertenes Eric Dier, og holdt seg umiddelbart til høyrebeinet. Tottenhams Moussa Dembele måtte også ut med en fotskade ti minutter ut i 2. omgang. (©NTB)