Åpen for alle - alltid

Enda mer trøbbel for Havila Kystruten

Havila Kystruten kan ikke overta skipet Havila Polaris før de har fått en lisens fra den irske sentralbanken. Foreløpig er alle planlagte avganger langs norskekysten i mars kansellert.
Havila Kystruten kan ikke overta skipet Havila Polaris før de har fått en lisens fra den irske sentralbanken. Foreløpig er alle planlagte avganger langs norskekysten i mars kansellert. Foto: Tersan shipyard
Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemene fortsetter for Havila Kystruten. Manglende irsk banklisens og jordskjelvet i Tyrkia har ført til kansellinger av seilinger med Havila Polaris og forsinket levering av det neste skipet, Havila Pollux.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HAVILA KYSTRUTEN: Alle avganger med Havila Polaris i mars er kansellert, og passasjerer som har booket tur kan få bli booket om til andre skip, få en senere tur med Polaris eller få pengene refundert, opplser rederiet i pressemelding.

Havila trenger en lisens fra den irske sentralbanken for å få løst ut sikkerhet og gjeld før rederiet kan ta imot Havila Polaris. Den lovte fristen på 10 dager er gått ut, og Havila kan ikke gjøre annet enn å kansellere inntil lisensen er på plass.

- Dette er sterkt beklagelig for våre kunder, vår oppdragsgiver, våre samarbeidspartnere, kystsamfunnene og ansatte. Dette en situasjon og prosess som vi trenger for å finne en løsning som vi samtidig ikke rår over. Den krever avgjørelser fattet uten vår påvirkning, og det håper vi alle har forståelse for, sier administrerende direktør Bent Martini i Havila Kystruten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Force majeure etter jordskjelvet

Samtidig har Tersan-verftet varslet forsinket levering av Havila Pollux på bakgrunn av force majeure etter jordskjelvkatastrofen i Tyrkia. Verftet har derfor varslet at leveringen av kystruteskipet er utsatt, foreløpig til slutten av april 2023. Havila Kystruten planlegger første rundtur i rute for Havila Pollux 27. mai 2023.

- Den tragiske jordskjelvkatastrofen i Tyrkia og Syria har rammet hardt, og hos Tersan-verftet har et stort antall verftsarbeidere, og mange som jobber med Havila Pollux, reist for å hjelpe i katastrofeområdene.

- Vi har full forståelse for situasjonen Tersan står i som følge av dette og har stor sympati med alle berørte etter denne tragiske naturkatastrofen, sier Martini.