Kommuneansatte kan måtte utsette sommerferien

<p>Årets sommerferie kan bli svært annerledes for mange nordmenn på grunn av virusutbruddet.</p>
Årets sommerferie kan bli svært annerledes for mange nordmenn på grunn av virusutbruddet. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) sier det kan bli nødvendig å be ansatte utsette sommerferien for å sikre forsvarlig drift gjennom sommeren. 

– Vi vil ikke formelt gå ut og varsle de ansatte om dette ennå, men det er klart at det kan bli et nødvendig tiltak, sier Nygård til Fredriksstad Blad.

Bakgrunnen for uttalelsen kommer etter at Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap) fredag varslet at ansatte i kommunen måtte belage seg på å forskyve eller utsette sommerferie som følge av krisen landet nå står i. Det meldte mittlillestrom.no.

Avisen skriver at ordfører Jon-Ivar Nygård er åpen for at kommunalt ansatte kan få noe andre arbeidsoppgaver enn de vanligvis har i perioden fremover.

– Det er selvsagt ikke slik at ansatte som til vanlig jobber i barnehage kan gå inn i jobb i hjemmesykepleien. Men vi vil se på hvilke muligheter vi har til å bruke ansatte med relevant bakgrunn der det er mest hensiktsmessig, sier ordføreren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden